Εκλογές τώρα! Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει και θεωρεί επικίνδυνη την κυβέρνηση

Προμετωπίδα του Κινήματος Αλλαγής θα συνεχίσει να είναι το αίτημα για εκλογές τώρα, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και την επόμενη ημέρα του μνημονίου, την οποία ζήτησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη θέση αυτή της Γεννηματά.

Την ίδια ώρα πάντως ο Σταύρος Θεοδωράκης προέτρεψε την κυβέρνηση να αδράξει τυχόν ευκαιρίες και να συμβάλει σε λύση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ.

«Ζητάω εκλογές γιατί τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας και των πολιτών της για πολλά χρόνια. Η συγκυβέρνησή σας δεν έχει καμία απολύτως πολιτική νομιμοποίηση να συμφωνήσει, και μάλιστα εν κρυπτώ, το μέλλον του τόπου», σημείωσε η Γεννηματά, εκτιμώντας μάλιστα ότι οι συσχετισμοί στη Βουλή έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους συσχετισμούς στην κοινωνία.

«Ζητάω εκλογές γιατί δεν διαλύσατε μόνο το σήμερα, υποθηκεύετε και το αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «έχετε νομοθετήσει επώδυνα μέτρα για τα επόμενα δυο χρόνια και έχετε συμφωνήσει θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα και ασφυκτική εποπτεία για πολλά χρόνια. Η περίφημη καθαρή έξοδος είναι ένα τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρήματα με την υπογραφή σας, κ. Τσίπρα».

Κλείνοντας μάλιστα τη δευτερολογία της απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «για να γίνουν παρελθόν τα μνημόνια, πρέπει να γίνετε εσείς πολιτικό παρελθόν».

Και στα εθνικά

Η Γεννηματά δήλωσε ότι ζητάει εκλογές γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία αποδεικνύεται επικίνδυνη σε κρίσιμα εθνικά θέματα, πετώντας το «καρφί» της για την απουσία του Πάνου Καμμένου από τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

«Διγλωσσία, προχειρότητα, επιπολαιότητα. Οι Έλληνες αξιωματικοί μας κρατούνται ακόμα στην Αδριανούπολη. Η Τουρκία ανοιχτά πλέον επικαλείται κυριαρχία σε βραχονησίδες στο Αιγαίο. Σε μια ευνοϊκή δε συγκυρία για το Σκοπιανό, έφτασε η κυβέρνηση να συζητά την επιτομή του αλυτρωτισμού ως “λύση”, αυτό δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Ο δε συγκυβερνήτης σας, που επέλεξε να μην είναι σήμερα εδώ, έχει άλλη στρατηγική, που συνδέεται με την πολιτική του επιβίωση και την ακροδεξιά του ιδεοληψία σε όλα τα εθνικά ζητήματα», σημείωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Αναφερόμενη στην οικονομία, η Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιουργεί μια «νέα πλαστή εικόνα», ότι «με την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο όλα τα προβλήματα τελειώνουν ως διά μαγείας», ενώ χαρακτήρισε ως «έκθεση ιδεών» το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης.

Στο κάδρο της κριτικής της, ωστόσο, η Γεννηματά έβαλε τη Ν.Δ. και τον Μητσοτάκη υποστηρίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν νομιμοποιείται να κλείνει τα μάτια και να αφήνει ουσιαστικά τη μοίρα της χώρας στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ. Δηλαδή στην πραγματικότητα αφήνει εν λευκώ τον κ. Τσίπρα να καθορίσει τις εξελίξεις. Έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που έχουν αποδείξει ότι έχουν πλήρη αδυναμία διαπραγμάτευσης».

«Λύση τώρα» θέλει ο Σταύρος

Από την πλευρά του ο Θεοδωράκης ζήτησε να υπάρξει λύση στο Σκοπιανό. Αρχικά κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν θέλει πραγματικά να βρεθεί λύση στο ζήτημα «ή απλώς κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια για να προκαλέσει προβλήματα στην αντιπολίτευση».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως «με ερασιτεχνισμούς και παλινωδίες δεν χαράζεις εθνική πολιτική. Να βρεθεί λύση με τη σφραγίδα της Ε.Ε. και με σεβασμό στη γραμμή που υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από το 1992. Με τον Γκλιγκόροφ τότε χάσαμε την πρώτη ευκαιρία. Γιατί κάποιοι στην Ελλάδα έχτιζαν τότε καριέρες και σαμπόταραν τη λύση. Αν λοιπόν ο Ζάεφ τολμήσει, εμείς δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία».

Ο Θεοδωράκης υποστήριξε πως «ο νέος δρόμος απαιτεί μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ απέτυχε και αποτυγχάνει καθημερινά» και πως «αυτήν την πολιτική αλλαγή έχει ανάγκη ο τόπος. Με μια συμμαχία δημιουργικών προοδευτικών δυνάμεων, όπως αυτή που επιχειρεί το Κίνημα Αλλαγής».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα