Μητσοτάκης για Ρουβίκωνα - Διάλεξαν λάθος στόχο. Απειλές σε εμένα και στη ΝΔ δεν περνούν

Μητσοτάκης για Ρουβίκωνα - Διάλεξαν λάθος στόχο. Απειλές σε εμένα και στη ΝΔ δεν περνούν

Κατά την δευτερολογία του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως είναι αδύνατο η κυβέρνηση να μην κάνει το παραμικρό για τον περιορισμό ομάδων όπως ο Ρουβίκωνας και παράλληλα να μιλά για δημοκρατική ομαλότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε παράλληλα αναλυτικά στα «τρία ψέματα» της κυβέρνησης και υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αιτία για την οποία η ανάκαμψη της χώρας έχει καθυστερήσει σε τέτοιο βαθμό.

Αναλυτικά ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

«Κύριε Τσίπρα σας άκουσα στο τέλος της ομιλίας σας να επαναλαμβάνεται αρκετές φορές το σύνθημα η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω και σκέφθηκα πως είναι το σύνθημα που χρησιμοποίησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1993.

Στο ζήτημα του Ρουβίκωνα καλοδεχούμενη η καταδίκη της απειλής που δέχθηκα επώνυμα. Σε ότι με αφορά λάθος στόχο διάλεξαν γιατί απειλές σε εμένα και στη ΝΔ δεν περνούν. Τα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως εσείς δεν σώσατε σημασία στις αναρτήσεις του Ρουβίκωνα σχετικά με τις επιθέσεις στο ΣτΕ, στο Δήμο της Τήνου, τις επιθέσεις στις πρεσβείες κλπ.

Πώς είναι δυνατόν σε μία ευνομούμενη πολιτεία να γίνονται ανεκτές τέτοιες πράξεις από τη στιγμή που τους γνωρίζετε; Τι ακριβώς κάνετε εσείς; Έχετε συλλάβει κάποιους; Την τελευταία φορά που εισέβαλαν στη Βουλή περίπου τους δώσαμε και τα περιπολικά για να γυρίσουν πίσω. Δείχνετε επιλεκτική ανοχή σε αυτές τις ομάδες. Πρέπει να καταλάβετε πως δημοκρατική ομαλότητα και ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί και θα πρέπει να διαλέξετε.

Αναφορικά με την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης αναφέρεται πως πήραμε ίσες αποστάσεις αναφορικά με την καταδίκη της. ‘Η δεν σας ενημερώνουν οι συνεργάτες ή ψεύδεστε συνειδητά. Ως προς την προσπάθειά σας συστηματικά να ισχυρισθείτε πως η ΝΔ έχει κάποια ιδεολογική συγγένεια με την Χ.Α, εσείς με την Χ.Α ρίξετε την προηγούμενη κυβέρνηση, επιχειρήσατε μαζί τους να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο, και εν πάσι περιπτώση για κοιτάξτε λίγο προς τον συγκυβερνήτη σας. Σας θυμίζω πως συγκυβερνάτε με τον κ. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, επειδή κάθονται στο κέντρο δεν τους κάνει μετριοπαθείς. Ο κ. Πάνος Καμμένος έχει να έρθει στη Βουλή κανά δίμηνο … το μόνο που σας ενώνει είναι η καρέκλα. Ως προς την αναφορά σας για τον κ. Ψωμιάδη ρωτάτε τον λάθος άνθρωπο, ρωτήστε την κα Γεννηματά καθώς από όσο ξέρω ψήφισε στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Καμία σχέση δεν έχει ο κ. Ψωμιάδης με εμάς εδώ και καιρό.

Για το Σκοπιανό μας είπατε πως διαπραγματεύεστε και πως είναι μεγάλη επιτυχία το σημείο στο οποίο έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις. Το πρόβλημα με το νέο όνομα είναι πως από μόνο του αποτελεί αλυτρωτικό σύνθημα. Δεν απαντήσατε εάν αρνηθήκατε τη συγκεκριμένη πρόταση και εικάζω πως το ζήτημα αυτό είναι ακόμη στο τραπέζι. Νομίζω πως για αυτό το λόγο επικοινώνησε μαζί σας η κα. Μέρκελ και ο κ. Πενς. Προσέξτε όταν διαπραγματεύεστε και ειδικά βράδυ δεν προκύπτει κάτι καλό για την χώρα. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νέα βλάβξη στα εθνικά ζητήματα.

Στα της οικονομίας. Όταν χειρίζεστε έγγραφα καλό είναι να κοιτάτε τι κατατίθεται στα πρακτικά γιατί εκτίθεστε. Το δημόσιο χρέος είναι μία πολύ σοβαρή απόφαση αλλά άλλο τόσο σημαντικό είναι το ιδιωτικό χρέος. Σας δείχνω τα αποτελέσματα της δικιάς σας πολιτικής που δείχνει τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές και τα ληξιπρόθεσμα στην εφορία. Το 2017 είναι 137 δις ευρώ και μετά αναρωτιέστε γιατί ζηρτάμε μείωση φόρων και εισφορών. Το άθροισμα φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρρυνσης ερίναι μη διαχειρίσιμο για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Για αυτό περισσότεροι από 2 εκατ. Έλληνες έχουν οφειλές έστω και μικρές.

Τα τρία νέα ψέματα είναι: βγαίνουμε από τα μνημόνια. Ο μηχανισμός αυξημένος εποπτείας είναι ο ίδιος με της Κύπρου και της Πορτογαλίας; Η απάντηση είναι όχι. Ουδέποτε εμείς ως ΝΔ έχουμε ζητήσει προληπτική γραμμή στη σημερινή συγκυρία. Αισθάνεστε άνετα σήμερα με τα επιτόκια δανεισμού να βγείτε με 4,5% στις αγορές και να καλύψετε τις ανάγκες της χώρας; Γιατί τα επιτόκια δεν συγκλίνουν με αυτά της Ιρλανδίας, Κύπρου και Πορτογαλίας; Είναι απλό αυτές οι χώρες δεν είχαν το ατύχημα του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Εάν πραγματικά σήμερα πιστεύετε πως υπάρχει καθαρή έξοδος νομοθετήστε την μη περικοπή των συντάξεων και την διατήρηση του αφορολογήτου και τότε θα γίνετε πιστευτός.

Το δεύτερο ψέμα είναι πως η οικονομία υπεραποδίδει. Η χώρα δεν είχε την πορεία των προηγουμένων χωρών και ο λόγος είσαστε εσείς και το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής σας. Δεν εξιλεωθήκατε μαγικά με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Το γεγονός ότι οι τράπεζες δεν ανήκουν στο Ελληνικό δημόσιο, το γεγονός πως έχουμε ακόμη capital controls είναι τα απόνερα της πολιτικής σας.

Το τρίτο σας ψέμα είναι το κοινωνικό πρόσημο της πολιτικής σας. Μειώσατε το ΕΚΑΣ και το επίδομα αλληλεγγύης, κόψατε το επίδομα θέρμανσης. Η πραγματικότητα είναι πως οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι. Μιλάτε για το πλαίσιο με το οποίο θα διαμορφώνεται ο κατώτατος μισθός, αλλά από τη στιγμή που μειώνεται το αφορολόγητο πως θα είναι ωφελημένοι όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό; Η πραγματικότητα είναι πως είστε εδώ όχι για τους πιο αδύναμους. Η μεγάλη μας διαφορά είναι πως εσείς θέλετε ένα πλαδαρό κράτος ενώ εμείς ένα συμμαζεμένο φορέα. Είστε η μετενσάρκωση όλων των δεινών που έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία».

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα