Τσίπρας: Εκλογές τώρα σημαίνει να μη βγούμε από το μνημόνιο

Τσίπρας: Εκλογές τώρα σημαίνει να μη βγούμε από το μνημόνιο

Στο αίτημα της Φώφης Γεννηματά για εκλογές τώρα αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή. «Άκουσα την κ. Γεννηματά με άκρως επιθετικό τρόπο, ώρες-ώρες αλαζονικό και καμιά φορά υπερφίαλο, λες και ο κόσμος ξέχασε ότι το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε τα τελευταία χρόνια, μαζί με τον κ. Σαμαρά, μάλιστα, να ζητά με στόμφο εκλογές τώρα», είπε ο πρωθυπουργός.

Σχολίασε επίσης πως δεν έχει καταλάβει εάν είναι η ίδια ή κάποιος άλλος που έστειλε μία επιστολή πριν από λίγες ημέρες σε όλους τους αρχηγούς, όπου επισήμανε πόσο κρίσιμης εθνικής σημασίας ζήτημα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, πριν κλείσει η παρούσα κοινοβουλευτική θητεία.

«Εκλογές τώρα», δηλαδή λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και βγει η χώρα από το μνημόνιο, «σημαίνει να μη βγούμε από το μνημόνιο», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν συμμερίζονται όλοι το "εκλογές τώρα"»

Στη συνέχεια επισήμανε ότι αυτή η άποψη της κ. Γεννηματά της κάνει κακό και προσωπικά. «Εμάς δεν μας ακούτε. Τους συντρόφους σας στην Ευρώπη δεν τους ακούτε, από το ΕΣΚ; Δεν ακούσατε τον κ. Μπούλμαν;», επισήμανε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον επικεφαλής της Ευρωομάδας του Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών, που κάλεσε όλα τα προοδευτικά κόμματα στην Ελλάδα να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον κοινό δρόμο για το μέλλον της χώρας και ανέφερε ότι δεν βλέπει καμία βελτίωση, εάν η διακυβέρνηση της χώρας αναληφθεί εκ νέου από τη Νέα Δημοκρατία, που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη βύθιση της χώρας στο χάος.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα