Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είναι καιρός να αναμετρηθείτε με το αμαρτωλό παρελθόν σας

Με φραστική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της βίας ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζοντάς του ότι έχει την πολιτική ευθύνη για τη βία και την ανομία που επικρατεί.

«Αν κρίνω από την συμμετοχή των βουλευτών σας μεγάλο ενδιαφέρον για το ολιστικό σας σχέδιο δεν βλέπω», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άρχισε με αναφορά στα φαινόμενα βίας, με αφορμή την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τους βανδαλισμούς Ρουβίκωνα στο ΣτΕ.

«Σήμερα τη συζήτηση σκεπάζει η βία κατά Μπουτάρη και η επίθεση κατά του ΣτΕ. Επίθεση από τη μία σε έναν εκλεγμένο δήμαρχο και από την άλλη σε ένα από τα ανώτατα όργανα της δικαιοσύνης. Με άλλα λόγια διπλό χτύπημα στο δικαίωμα του πολιτη να επιλέγει ποιος τον κυβερνά, να προστατεύεται όταν αδικείται να ζει σε ένα ασφαλές κράτος. Η καταδίκη πρέπει να είναι ρητή και απόλυτη χωρίς αστερίσκους. Αυτό πράξαμε ως ένα εθνικά υπεύθυνο κόμμα από την πρώτη στιγμή.

Είναι καιρός να αναμετρηθείτε με το αμαρτωλό παρελθόν σας κ. Τσίπρα. Να καταδικάσετε και τις κρεμάλες των αγανακτισμένων που νομιμοποιήσατε. Με τις ανεκδιήγγητες φράσεις σας «η τους τελειώνουμε η μας τελειώνουν». Να ζητήσετε συγγνώμη για τον διχαστικό σας λόγο. Είναι αποτέλεσμα της δική σας αριστερής ιδεοληψίας να διαχωρίζετε τη βία σε αυτή των ακροδεξιών και σε αυτή του συγκεντρωμένου πλήθους.

«Η βία είναι μία και είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Σας καλώ να πράξετε το αυτονόητο, όχι μόνο να καταδικάσετε τη βία από όπου κι αν προέρχεται, αλλά να το αποδείξετε στην πράξη. Απελευθερώστε τα Εξάρχεια, απελευθερώστε τα κατειλημμένα κτήρια και δώστε τα στους πολίτες και τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες». Ο δήμαρχος Τήνου με οκτώ άτομα προσωπικό στο αστυνομικό τμήμα κατάφερε και συνέλαβε τον Ρουβίκωνα. Εσείς δεν θέλετε να το κάνετε, γιατί οι συγγένειες με τον χώρο είναι τέτοιες, που δεν σας το επιτρέπουν... Μωρό που μπουσουλάει, είπε ο κ. Τόσκας, ότι είναι ο Ρουβίκωνας, υποθέτουμε ότι η μαμά θα το βοηθήσει να περπατήσει με στοργή και προδέρμ».

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της ΝΔ σημείωσε: «Δεν σας επιτρέπω να αφήσετε το παραμικρό υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει οποιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε έκφραση βίας».

Κορυφώνοντας την επίθεσή του είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα: «Εσείς κάψατε την Αθήνα, εσείς χαϊδεύατε τους αγανακτισμένους, εσείς προσθέτατε πάντα ένα αλλά, όταν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι δέχονταν επίθεση και δέρναν τους δικούς μας βουλευτές... Μη με κοιτάτε έτσι αμήχανα, έχετε τεράστια ευθύνη για τη βία και την ανομία».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη ΝΔ για το περιστατικό με τον κ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και το έκανε για να αποκρύψει την καθολική αποτυχία του στα σοβαρά ζητήματα της οικονομίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα