Γεννηματά: Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ζητώ εκλογές

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Αρκετά με τα ψέματα και τα παραμύθια. Το πολιτικό σας αφήγημα στέρεψε», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

«Υποθηκεύεται το “αύριο” της χώρας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται επικίνδυνη», επισήμανε η κ. Γεννηματά, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους έθεσε αίτημα προσφυγής στις κάλπες.

Σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι δεν άκουσε «ούτε λέξη για το τι θα γίνει στον τόπο». «Επιλέξατε να κάνετε κριτική στο παρελθόν και μονομέτωπη κριτική στη Ν.Δ.. Γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί έχετε επιλέξει στρατόπεδο και υλοποιείτε συντηρητικές πολιτικές», σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως τόνισε, «η έξοδος από το μνημόνιο Τσίπρα -γιατί είναι δικό σας μνημόνιο- οδηγεί σε νέα επιτήρηση. Ο Αύγουστος οδηγεί σε βαρύ χειμώνα. Ζητώ εκλογές γιατί τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του λαού. Η συγκυβέρνηση σας δεν έχει καμιά νομιμοποιήσει να εκχωρήσει εν κρυπτώ το μέλλον της χώρας. Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και προσωπικά τον Τσίπρα γιατί έπληξαν τα λαϊκά συμφέροντα στο όνομα της υπεράσπισης τους».

Όπως είπε πάντως, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ρίχνοντας «βέλη» και στη ΝΔ: «Με προβληματίζει και η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Μητσοτάκης δύο χρόνια ζητούσε συνέχεια εκλογές τώρα παρακολουθεί την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται το μέλλον της χώρας και περιμένει το φθινόπωρο. Η ΝΔ δε δικαιολογείται να κλείνει τα μάτια. Αφήνετε κύριοι της ΝΔ τον Τσίπρα εν λευκώ να καθορίζει τις εξελίξεις. Δε θα μείνουμε εμείς να παρακολουθούμε τις εξελίξεις περιμένοντας το ώριμο φρούτο όπως κάνει η ΝΔ. Για αυτό προκαλέσαμε τη σημερινή συζήτηση για να βγάλουμε στο φως τις πραγματικές προθέσεις όλων».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα