Μητσοτάκης: Τα προβλήματα δεν λύνονται με μπουνιές και κλωτσιές

Μητσοτάκης: Τα προβλήματα δεν λύνονται με μπουνιές και  κλωτσιές

Ιδιαίτερη αναφορά στην άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε εκδήλωση στην Κέρκυρα. «Στην δημοκρατία τα προβλήματα δεν λύνονται με γροθιές και με κλωτσιές λύνονται με διάλογο, και τα φαινόμενα βίας απ όπου και αν προέρχονται είτε από την ακροδεξιά είτε από την κεντροαριστερά είναι εξίσου κατακριτέα για τη ΝΔ δεν ανεχόμαστε καμία έκφραση βίας» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε ότι την περίοδο που ήταν στην αντιπολίτευση εξέθρεψε την βία και την μισαλλοδοξία. «Ποιοι ήταν αυτοί που μιλούσαν για κρεμάλες στο Σύνταγμα, που κατηγορούσαν όσους διαφωνούσαν μαζί τους, ως γερμανοτσολιάδες ως προδότες ως πουλημένους ποιοι ήταν εκείνοι οι οποίοι έστελναν το 2012, SMS για το που βρίσκονται τα πολιτικά στελέχη» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση που δεν καταδικάζει τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα.

«Δεν μπορεί η βία να είναι επιλεκτική. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία στην Δημοκρατία. Να καταδικάζουμε τέτοιες επιθέσεις αλλά κάθε φορά που ο Ρουβίκωνας εισβάλει σε κάποιο δημόσιο κτήριο ή στην βουλή να μην λέμε κουβέντα. Γιατί ο ρουβίκωνας είναι αρεστός στην κυβέρνηση διότι προέρχεται από την ίδια ιδεολογική μήτρα»

Ταυτισμένη με τον αλυτρωτισμό η ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν»

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εξελίξεις στο Σκοπιανό κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι είναι επικίνδυνος για τα εθνικά ζητήματα. «Ο κ. Τσίπρας φαίνεται πως όταν διαπραγματεύεται την νύχτα και μόνος του είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα. Το όνομα δεν θα έπρεπε να έχει μπει ήδη σε συζήτηση, προσβάλει την ιστορία της χώρας μας  και έπρεπε να το είχε ήδη απορρίψει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ταυτισμένη με τον αλυτρωτισμό την ονομασία που συζήτησε η κυβέρνηση για το Σκοπιανό.

«Η ιστορία και η εξέγερση του Ίλιντεν είναι ταυτισμένη με το Μακεδονικό λυτρωτισμό είναι μια ονομασία η οποία ταυτίστηκε με μία εθνικιστική εξέγερση η οποία είχε τότε ως βασικό της σύνθημα η Μακεδονία στους Μακεδόνες και την δημιουργία μιας μεγάλης Μεκεδονίας με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη. Είναι επιτομή του αλυτρωτισμού η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ αυτό το όνομα».

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα