Δύο προσαγωγές για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Δύο προσαγωγές για την επίθεση στον Γιάννη  Μπουτάρη

Άγρια επίθεση δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης κατά την εκδήλωση τιμής της Γενοκτονίας των Ποντίων

Οι αστυνομία προχώρησε σε  δύο προσαγωγές για την άγρια επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, το Σάββατο 19.05.2018, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία εξετάζει τον βαθμό της συμμετοχής των δύο προσαχθέντων στα επεισόδια. Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση τουλάχιστον άλλων πέντε ατόμων. Παράλληλα, η Αστυνομία επιδιώκει να συγκεντρώσει υλικό από τηλεοπτικές κάμερες αλλά και κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν αξιοποιήσει όλο το υλικό από φωτογραφίες και βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση και είναι πλέον θέμα χρόνου να εντοπίσει τους δράστες.

Ο Γιάννης Μπουτάρης πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου διανυκτέρευσε για προληπτικούς λόγους, ενώ όπως έγινε γνωστό κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Ο κύριος Μπουτάρης λόγω της αδιαθεσίας που ένιωθε μετά τη σωματική επίθεση σε βάρος του μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης και οι γιατροί προχώρησαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Κρίθηκε προτιμότερο να παραμείνει το βράδυ για νοσηλεία και το πρωί επέστρεψε στο σπίτι του.

Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα (21.05.2018), στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα, αλλά δεν θέλω να κάνω άλλες δηλώσεις σήμερα. Θα τα πούμε τη Δευτέρα. Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δε θέλω να πω κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ήταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα. Αυτοί δε νομίζω ότι ήταν Πόντιοι. Με τους Πόντιους έχω καλή σχέση», δήλωσε λίγο μετά από την επίθεση.

Ουρανία Μιχαλολιάκου: «Γιατί να μην ήμουν κι εγώ στη Θεσσαλονίκη»

Την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης σχολίασε μέσω Twitter και η Ουρανία Μιχαλολιάκου

«Μόνο… μπράβο στον καθένα ξεχωριστά που έπραξε το καθήκον του. Σεβασμός και χίλια μπράβο σε όλους», έγραψε αρχικά η κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και συνέχισε:

«Θεέ μου γιατί να μην είμαι κι εγώ στη Θεσσαλονίκη; Μπράβο ρε μάγκες! Σεβασμός μόνο».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα