Χαμός στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής για τα F-16

Χαμός στην επιτροπή εξοπλιστικών της Βουλής που είχε ως αντικείμενο την συζήτηση για  την αναβάθμιση των F-16.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον Βασίλη Κικίλια από πλευράς ΝΔ και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο από πλευράς Δημοκρατικής Συμπαράταξης καθώς η αναβάθμισή είχε ήδη εγκριθεί από το ΚΥΕΣΑ χωρίς την άδεια της επιτροπής.

Η συνεδρίαση διεκόπη και ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη. Επιστρέφοντας δήλωσε ότι η ΝΔ εγκρίνει επί της αρχής τη συμφωνία, ασκώντας όμως κριτική στον κ. Καμμένο.

Λίγο πριν επανέλθει στη συνεδρίαση, ο βουλευτής της ΝΔ και αρμόδιος τομεάρχης Άμυνας, Βασίλης Κικίλιας άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Καμμένο για τους χειρισμούς του, ωστόσο ανέφερε ότι η ΝΔ επί της αρχής λέει «ναι» επί της αρχής στη συμφωνία.

«Η ΝΔ επισημαίνει ότι ο υπουργός φέρει ακέραια την ευθύνη για την μη ορθή τήρηση της διαδικασίας ενημέρωσης και έκφρασης γνώμης από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για την συμφωνία αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Υπογραμμίζει επίσης ότι έως και σήμερα δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, της οποίας η ευθύνη υλοποίησης βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Παρά ταύτα θέτοντας πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας και της Πολεμικής Αεροπορίας η ΝΔ εκφράζει την σύμφωνη γνώμη επί της αρχής για την συμφωνία αυτή», ήταν η δήλωση του κ. Κικίλια.

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα