Τζανακόπουλος για Μητσοτάκη: Έχει ξεμείνει από πολιτικά καύσιμα

«Έχει ξεμείνει από πολιτικά καύσιμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκονται σε πανικό ο ίδιος και το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που τον υποστηρίζει», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFM. Αναφερόμενος δε στα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το κοινωνικό κράτος σχολίασε πως «είναι σαν να βάλεις τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα».

Παράλληλα απέρριψε τα αιτήματα για πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι είναι απολύτως εντός των ορίων της εντολής της κυβέρνησης η διαπραγμάτευση για την έξοδο από το πρόγραμμα, ενώ χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την πρόταση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τους όρους της εξόδου και τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.

Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο θα αντέξει μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, αλλά θα ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο και θα έχει και τη δυνατότητα να κερδίσει τις εκλογές.

«Σας θυμίζω ότι τον Απρίλη μόνο είχαμε 100.000 περισσότερες θέσεις εργασίας, πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ για την ελληνική οικονομία. Βλέπει ότι η ρύθμιση του χρέους έρχεται, ότι η λήξη του μνημονιακού προγράμματος είναι προ των πυλών. Βλέπει ότι η μεταπρογραμματική εποπτεία δεν θα έχει καμιά σχέση με το 4ο μνημόνιο, το οποίο εκείνος καταστροφολογώντας προέβλεπε, και εκτιμώ ότι αυτή ακριβώς η κατάσταση τον οδηγεί σε κινήσεις πανικού, σε κινήσεις έντασης και αυτόν αλλά και ολόκληρο το πολιτικό και οικονομικό σύστημα το οποίο τον υποστηρίζει» σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ