Τζανακόπουλος: Ο Τσακαλώτος δεν μίλησε για μη καθαρή έξοδο

Τζανακόπουλος: Ο Τσακαλώτος δεν μίλησε για μη καθαρή έξοδο

Να μαζέψει τη χθεσινή δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος απέδωσε σε σκοπιμότητα της ΝΔ και σε «δημοσιογραφία της κακιάς ώρας» την όποια αμφισβήτηση περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, τον Αύγουστο του 2018 ξεκινά μια νέα σελίδα για την ελληνική οικονομία και για την Ελλάδα, γεγονός που κατά τη γνώμη του επιβεβαίωσε κατά την επίσκεψή του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στη Ν.Δ και στα «συγκροτήματα Τύπου που τη στηρίζουν», τα οποία -όπως ανέφερε- «δυσκολεύονται να κατανοήσουν» αυτό που συμβαίνει και αφορά στην καθαρή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

«Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς με τη δημοσιογραφία της κακιάς ώρας και τη δημοσιογραφία σκοπιμότητας. Ο κ. Γιούνκερ ήταν πάρα πολύ καθαρός χθες» ισχυρίστηκε  ο κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ενώ ερωτηθείς στο κατά πόσο υπάρχει διαφορετική οπτική μεταξύ κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, ο εκπρόσωπος τόνισε:

«Δεν υπάρχει καμιά διαφορετική οπτική στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Διάβασα μια σειρά από αναλύσεις, οι οποίες θα έλεγα ότι είναι μάλλον άστοχες γιατί ο κ. Τσακαλώτος στο σχόλιό του στους Financial Times, σε καμία περίπτωση δεν μίλησε για μη καθαρή έξοδο».

Παράλληλα τόνισε πως μετά τη λήξη του προγράμματος θα ισχύσει στην Ελλάδα ό,τι και στις υπόλοιπες χώρες που εξήλθαν από προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή ενημέρωση στο Εurogroup για την πορεία των οικονομικών, «από εκεί και πέρα» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, «δεν υπάρχει αξιολόγηση όπως την ξέραμε οκτώ χρόνια, δεν υπάρχει διαδικασία εκταμιεύσεων».

Για το στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο σημείωσε ότι «θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα βασίζεται στην καινοτομία στις νέες τεχνολογίες και θα υποστηρίζει πολιτικές για την ενίσχυση της εργασίας και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».

Τέλος ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, είπε: «Κρατάμε την προτροπή του κ. Γιούνκερ προς την τουρκική πλευρά να μην αξιοποιεί πολιτικά το θέμα και να απελευθερώσει άμεσα τους δύο στρατιωτικούς. Συνεχίζουμε να πιέζουμε, να αναμένουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Καλούμε την Τουρκία να μην αξιοποιεί το ζήτημα για λόγους πολιτικής διαπραγματευτικής διπλωματικής πιέσης είτε προς την Ελλάδα είτε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα