Τζανακόπουλος: Ο Γιούνκερ θα στηρίξει την προσπάθεια για καθαρή έξοδο

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, δημοσιονομικά έχουμε τηρήσει όλες μας τις υποχρεώσεις γι' αυτό και οι εταίροι και δανειστές μας πρέπει να βοηθήσουν ώστε τον Αύγουστο να περάσουμε σε μία «καθαρή έξοδο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και η επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, για την επίσκεψη Γιούνκερ και τις προσδοκίες από την πλευρά της Ελλάδας, ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, είπε ότι η σχέση του προέδρου της Κομισιόν με τον πρωθυπουργού είναι πολύ στενή, ειδικά στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζεται στη χώρα μας και σημείωσε ότι η Κομισιόν έχει υπάρξει αρκετά βοηθητική, παρά τις διαφορές κατά το παρελθόν, στην προσπάθεια για έξοδο από το πρόγραμμα.

Ερωτηθείς για το θέμα των φρεγατών, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία θα ανακοινωθεί και αναφερόμενος στην συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο επανέλαβε ότι η συζήτηση ήταν διερευνητική.

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες αξιωματικούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, μεταξύ άλλων, ότι ασκούνται πιέσεις προς την γείτονα και η Ελλάδα κάνει το καλύτερο δυνατόν, για να επισημάνει ότι η Τουρκία προσπαθεί να αξιοποιήσει πολιτικά το ζήτημα, παίζοντας με δύο ανθρώπινες ζωές.

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων για τα ονοματολογικό, σημείωσε ότι η Ελλάδα έκανε βήματα και αναμένεται το ίδιο και από την πΓΔΜ.

Επίσης, για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, είπε ότι η ελληνική πλευρά παρακολουθεί και προβληματίζεται με το θέμα, για να συμπληρώσει ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα σχετικά με την offshore εταιρεία που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συνδέεται με τη σύζυγο του προέδρου της Ν.Δ. επισημαίνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

Τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να είναι πιο αποφασιστικός στην προσπάθειά του να υπηρετήσει τη διαφάνεια και να αποκαλύψει ποιο φυσικό πρόσωπο κρύβεται πίσω από την offshore εταιρεία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα