Σκοπιανό: Συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ - Νίμιτς για το ονοματολογικό

Σκοπιανό: Συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ - Νίμιτς για το ονοματολογικό

Στη Βιέννη και τη νέα συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τους Νίκολα Ντιμιτρόφ και Μάθιου Νίμιτς είναι στραμμένα σήμερα όλα τα βλέμματα, στον απόηχο της αντιπαράθεσης μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και του Ευρωπαίου Επίτροπου Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν.

Χθες βράδυ το ΥΠΕΞ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του επιτρόπου αρμόδιου για την διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, κατηγορώντας τον ευρωπαίο επίτροπο ότι έχει «λάθος εικόνα» και «υπονομεύει» τις διαπραγματεύσεις.

«Καλούμε τον επίτροπο Χαν να σταματήσει να παρέχει λάθος εικόνα για διαπραγματεύσεις τις οποίες, όπως όλα δείχνουν, δεν κατανοεί. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να σταματήσει να τις υπονομεύει», αναφέρει το ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα τη Τρίτη ο ευρωπαίος Επίτροπος εμφανίστηκε αισιόδοξος για εξεύρεση λύσης «εντός δύο εβδομάδων» στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να μην συμμερίζεται την αισιοδοξία του και να κάνει λόγο για επίλυση του ζητήματος «μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Όσον αφορά την σημερινή τριμερή συνάντηση οι κύριοι Κοτζιάς, Ντιμιτρόφ και Νίμιτς θα προχωρήσουν σε μια επισκόπηση όλων των θεμάτων που έχουν ήδη συμφωνηθεί στους έως τώρα διενεργηθέντες γύρους διαπραγμάτευσης και θα ξεχωρίσουν τα θέματα «αγκάθια» που κρατούν ακόμη μακριά την Αθήνα και τα Σκόπια

 

 

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα