Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Σε υψηλούς τόνους συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα. Έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία η ΔΗΣΥ, ενώ σφοδρές είναι οι αντιδράσεις εντός και εκτός Βουλής…

Πολεμικό ήταν για πολύ ώρα το κλίμα μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να ρίχνουν λιγνίτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση των μονάδων. Επιχείρησαν να μπουν στη Βουλή, ωστόσο, εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Φορτισμένο είναι το κλίμα και εντός της Ολομέλειας, όπου πριν από λίγο παρενέβη ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης καταφέρθηκε με σκληρή γλώσσα εναντίον της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι ψεύδεται για άλλη μια φορά, καθώς άλλα έλεγε ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλα πράττει σήμερα. Είχε χαρακτηρίσει –είπε- εθνικό έγκλημα το σχέδιο της ΝΔ για τη μικρή ΔΕΗ, καλούσε το λαό να εξεγερθεί και απειλούσε με δημοψηφίσματα. «Ήσασταν ψεύτες και λαϊκιστές τότε, αδίστακτοι τώρα, αδιόρθωτοι και ανεπαρκείς πάντα», είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Την άποψη πως η σημερινή κυβέρνηση ανέτρεψε τα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις της ΝΔ, επανέλαβε ο κ. Σταθάκης, διευκρινίζοντας πως αυτό που πωλείται σήμερα είναι το 9% του παραγωγικού δυναμικού και πως η χώρα συμβαδίζει με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την προσπάθεια του κ. Σταθάκη να καθησυχάσει τους βουλευτές Φλώρινας, Κοζάνης και Αρκαδίας, όπου βρίσκονται οι μονάδες. Γιώργος Παπαηλιού από την Αρκαδία, Θέμης Μουμουλίδης από Κοζάνη, Κώστας Σέλτσας από Φλώρινα ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί απέναντι στην κυβέρνηση. Εξέφρασαν ενστάσεις για πολλά θέματα και ζήτησαν αναπτυξιακά ισοδύναμα.

Και μένει να δούμε τι στάση θα κρατήσουν στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΔΗΣΥ.

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα