Novartis: Νέα παράταση για κατάθεση πορίσματος ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Novartis: Νέα παράταση για κατάθεση πορίσματος ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλεί η 48ωρη παράταση που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταθέσει το δικό του πόρισμα για την υπόθεση της Novartis.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης που είδαν το πρωί στα e-mail τους κι ενώ είχε εκπνεύσει η προθεσμία το «επείγον» μήνυμα του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Θοδωρή Δρίτσα, καταγγέλλουν ότι αυτό έγινε για να έχει στα χέρια του ο ΣΥΡΙΖΑ τα πορίσματα των άλλων κομμάτων και μέσα από το δικό τους πόρισμα να απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.Όπως έγινε γνωστό το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί σε δύο δόσεις, σήμερα ο βασικός κορμός περίπου 12 σελίδων που θα αφορά στο ζήτημα της αναρμοδιότητας και την Πέμπτη το τελικό κείμενο.

Σε αυτό σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνεται λόγος για σκάνδαλο φαρμακευτικής δαπάνης και ειδικό σκάνδαλο της Novartis. «Στο πόρισμα θα υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση με εμπεριστατωμένο τρόπο, της αναρμοδιότητας της Βουλής να δικάσει την υπόθεση, ώστε τα πολιτικά πρόσωπα να κριθούν από την τακτική δικαιοσύνη και η έρευνα να φτάσει μέχρι τέλους χωρίς τους ευνοϊκούς χρόνους παραγραφής για τα πολιτικά πρόσωπα που ενδεχομένως κριθούν ένοχοι», ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες.

Μετά την κατάθεση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής και την έγκρισή του από την Ολομέλεια της Βουλής, θα διαβιβαστεί μαζί με όλο το υλικό που το συνοδεύει (έγγραφα, πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής κλπ) στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

ΣΥΡΙΖΑ: όσοι ήθελαν να κουκουλώσουν την υπόθεση, απέτυχαν

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε Νέα Δημοκρατία και ΔΗ.ΣΥ, για τα πορίσματα τους για τη Novartis, που έδωσαν στη δημοσιότητα, αναφέρει σε ανακοίνωση του.

«Όσοι ήθελαν να οδηγήσουν την υπόθεση Novartis σε κουκούλωμα και παραγραφή, μιλώντας για σκευωρία, απέτυχαν. Οι ίδιοι κατηγορούν τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν δεν μπορεί να συγκροτήσει Πόρισμα, αγνοώντας υποκριτικά τη σοβαρότητα και την ενδελεχή προσέγγιση όλου του φάσματος των ζητημάτων που γνωρίζουν ότι κάνουν τα μέλη της πλειοψηφίας της Επιτροπής. Αυτό που φοβούνται δηλαδή.

Ας μην αγωνιούν και ας μη βιάζονται. Η Βουλή θα διαβιβάσει αρμοδίως το σύνολο του υλικού και το Πόρισμα στη Δικαιοσύνη, μετά την έγκρισή του. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για την πλήρη και ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Και μάλιστα, χωρίς προνομιακούς χρόνους παραγραφής!».

Βορίδης: συνεχίζονται οι θλιβερές κυβερνητικές μεθοδεύσεις

Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis,  Μάκης Βορίδης, με αφορμή την πορισματική έκθεση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που ήταν μέλη της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη Novartis, δήλωσε ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία έταξε προθεσμία καταθέσεως των πορισμάτων για όλα τα Κόμματα, σήμερα στις 10. Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε το πόρισμά της και κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα».

Όπως επισημαίνει ο κ. Βορίδης στη συνέχεια, «το πιο αστείο και το πιο κωμικό της υποθέσεως είναι ότι ενώ ετάχθη η προθεσμία αυτή από την κυβερνητική πλειοψηφία για να καταθέσουμε πορίσματα, αφού κατατέθησαν τα πορίσματα των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν κατάθεσε το πόρισμα της και υπέβαλε και αίτημα 48ωρου παρατάσεως στις 10:20, αφού είχε δει τα πορίσματα των άλλων Κομμάτων, προφανώς αμήχανη και για να απαντήσει.

Συνεχίζονται οι θλιβερές μεθοδεύεις αυτής της υπόθεσης, που υποτίθεται ότι ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο και κατέληξε το μόνο σκάνδαλο που υπάρχει να είναι η μεγαλύτερη σκευωρία σπίλωσης και δυσφήμισης πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης».

 


ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα