Παυλόπουλος: Δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους

Παυλόπουλος: Δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους

Ιδιαίτερη αναφορά στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε σήμερα από το Χρυσοβίτσι της Αρκαδίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δηλώσεις για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας έχουν σημασία και αξία όταν συνοδεύονται από έργα».

Επίσης, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, με τους οκτώ Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα».

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να τονίσω ότι για εμάς τους Έλληνες είναι ευπρόσδεκτες οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας.

Μόνο που τέτοιες δηλώσεις έχουν σημασία και αξία όταν συνοδεύονται από έργα. Και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει, αν αναλογιστεί κανείς αυτό το οποίο τονίστηκε από την πλευρά του, σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται αυθαιρέτως για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά παράβαση κάθε έννοιας φιλίας και καλής γειτονίας.

Τα όσα δε υπονοούν κάποιοι και δυστυχώς ο Τούρκος πρόεδρος, εάν έχουν αποδοθεί σωστά αυτά τα οποία είπε, ότι τίθεται ζήτημα ανταλλαγής, διαμηνύουμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο. Όπως επίσης είναι πραγματικά λυπηρό να υπάρχει τέτοια σύγχυση, ανάμεσα σε στρατιωτικούς που κρατούνται όπως είπα αυθαιρέτως, και Τούρκους πολίτες, οι οποίοι έχουν πάρει πολιτικό άσυλο, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Μία τέτοια σύγχυση σημαίνει άγνοια του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας, η οποία είναι απαράδεκτη.»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα