Τσίπρας: Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε το αύριο με τα υλικά του χτες

Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε το αύριο με τα υλικά του χτες», ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο της εκδήλωσης του EquiFund, με θέμα: «Το όραμα της Ελλάδας για την Καινοτομία», στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το μοντέλο του χθες το ξέρουμε, είναι αυτό που μας οδήγησε στην κρίση και πως πρέπει να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την καινοτομία.

Σημείωσε ότι «η καινοτομία και το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι δύο υλικά πάνω στα οποία πρέπει να βασιστούμε για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Συνάντηση με εκπροσώπους των 9 fund managers που στηρίζονται στο πλαίσιο του EquiFund και νέους επιχειρηματίες που στηρίζονται στο πλαίσιο του JEREMIE και του EquiFund, είχε ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της εκδήλωσης του EquiFund.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στη Στέγη λίγο πριν τις 5.30 το απόγευμα και κατά τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους των fund ενημερώθηκε αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, η οποία κυρίως γίνεται από ιδιωτικά κεφαλαία, αλλά και τη διασύνδεση πολλών από αυτές με τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ιδρύματα με στόχο να μπει φρένο στο brain drain.

Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε με προσοχή τους νέους επιχειρηματίες που επενδύουν στην καινοτομία, στα logistics ενώ ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ενοποίηση του τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας στη χώρα, με τον πρωθυπουργό μάλιστα να σημειώνει τις δυνατότητες που έχουμε σε αυτόν τον τομέα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα