Τζανακόπουλος: Η άρνηση Μητσοτάκη παρατείνει την προστασία υπουργών

Το ερώτημα αν ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει με τη στάση του παράταση ζωής στην προστασία των υπουργών από τον δικαστικό έλεγχο, απηύθυνε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή την άρνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναινέσει στην έναρξη της διαδικασίας Αναθεώρησης του Συντάγματος.

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, έχουν επανειλημμένα αναφερθεί στις αναγκαίες θεσμικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος. Όμως φυσικά, η Συνταγματική Αναθεώρηση, αποτελεί μια πολιτική, κοινωνική και θεσμική διαδικασία η οποία απαιτεί από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, μία έστω ελάχιστη, στάση πολιτικής και θεσμικής υπευθυνότητας. Είναι προφανές ότι σε αντίθεση με την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, η ΝΔ δεν δείχνει καμία πρόθεση να συμπεριφερθεί αναλόγως», είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

Ακολούθως επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν έχουν ούτε τη βούληση, ούτε και την ικανότητα να αναλάβουν την παραμικρή ευθύνη για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το αύριο της χώρας. Συνεχίζουν να πολιτεύονται με τρόπο ανεύθυνο και μικροπολιτικό, μεταθέτοντας τη συζήτηση για τις θεσμικές αλλαγές σε κάποιο αόριστο επέκεινα, αποδεικνύοντας έτσι τη βαθύτατη πολιτική γύμνια και ατολμία τους. Δεν μας προκαλεί έκπληξη αυτή η ανεύθυνη και μικροπολιτική γραμμή της ΝΔ, καθώς είναι η ίδια ακριβώς που τους χαρακτηρίζει σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα, όπως τα εθνικά, με πρόσφατα παραδείγματα το Μακεδονικό αλλά και τα ελληνοτουρκικά».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ο βασικός λόγος για τη στάση τους στο ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, είναι ότι η ΝΔ αποτελεί ένα κόμμα ταυτόσημο της Ελλάδας του χθες. Ένα κόμμα που δεν θέλει να συγκρουστεί με τα ιερά και τα όσια ενός συστήματος δεκαετιών που έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Και επίσης είναι ένα κόμμα που η ηγεσία του, αισθάνεται εκτεθειμένη από τις αποκαλύψεις και τη δικαστική έρευνα σε σωρεία υποθέσεων. Και άρα εκ των πραγμάτων διακατέχεται από φόβο μην τυχόν και κάποια στιγμή -δια της Συνταγματικής Αναθεώρησης- πάψει να προσφέρει προστασία στα στελέχη του, το νομικό τερατούργημα που ονομάζεται νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Αυτό λοιπόν πρέπει να απαντήσει σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης: Θα δώσει με την στάση του παράταση ζωής στην προστασία των υπουργών από το δικαστικό έλεγχο; Θα γίνει για άλλη μια φορά πρωταγωνιστής στην νομιμοφανή συγκάλυψη σκανδάλων ή θα ακούσει το δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ίση ποινική μεταχείριση όλων των πολιτών ανεξαρτήτως της θέσης και της πολιτικής ισχύος τους;».

«Προφανώς η αφωνία του προέδρου της ΝΔ για τις δραστηριότητες του επιχειρηματία κ. Μαρινάκη σχετίζεται με τις προνομιακές σχέσεις που διατηρεί ο κ. Μητσοτάκης με τον διωκόμενο»

«Προφανώς η αφωνία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τις δραστηριότητες του επιχειρηματία κ. Μαρινάκη σχετίζεται με τις προνομιακές σχέσεις που διατηρεί ο κ. Μητσοτάκης με τον διωκόμενο, σχέσεις δημόσια παραδεδεγμένες που εξηγούν και τη μανία του κ. Μαρινάκη και των συνεργατών του απέναντι στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την εισήγησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας πως «οι μέρες όμως που τα ολιγαρχικά συμφέροντα και ο κ. Μαρινάκης έκαναν κουμάντο στη χώρα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως «είναι σαφής και αμετακίνητη η θέση της κυβέρνησης ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους και κανείς δεν μπορεί να εξαιρείται από αυτούς» και συνέχισε: «Έχουμε επισημάνει ότι η πρόθεση μας είναι οι νόμοι να γίνουν ακόμα αυστηρότεροι, διότι μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί ένα σχέδιο συνολικής εξυγίανσης που έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Υπογράμμισε ότι δεν τρομάζει την κυβέρνηση το ενδεχόμενο του ποδοσφαρικού Grexit, δηλαδή της αποβολής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη FIFA, και σημείωσε: «Πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που θα συνεχίσει να υπάρχει στον ορίζοντα, όσο δεν συμμορφώνονται με το πλαίσιο κανόνων και αρχών, οι εμπλεκόμενοι με το ελληνικό ποδόσφαιρο παράγοντες των ΠΑΕ. Και αυτοί ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να είναι υπόλογοι για τη συμπεριφορά και τις πράξεις τους απέναντι στον φίλαθλο κόσμο της χώρας».

Σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν την Τετάρτη στον Πειραιά από ομάδα οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, με αφορμή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, παρατήρησε πως ο φίλαθλος κόσμος της χώρας ουδεμία σχέση έχει με περιστατικά βίας και τραμπουκισμών, και πρόσθεσε: «Το συγκεκριμένο γεγονός, προφανώς και δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των φίλων της ομάδας του Ολυμπιακού. Διότι, ο απλός κόσμος που στηρίζει μια ομάδα δεν έχει σχέση με τα εφήμερα συμφέροντα και τις πολιτικές και επιχειρηματικές επιδιώξεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Και δεν μπορούν να γίνονται οι ομάδες, ασπίδα στα ολιγαρχικά συμφέροντα τα οποία δεν διστάζουν να στοχοποιούν και να απειλούν εκλεγμένους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού».

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοια φαινόμενα και είπε ότι περιμένει από όλα τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν δημόσια και υπεύθυνα για τέτοιου είδους περιστατικά τα οποία βάλλουν ευθέως ενάντια σε μια συντεταγμένη, δημοκρατική πολιτεία, ενώ σημείωσε: «Οφείλω όμως να πω με ευθύτητα ότι προκαλεί αίσθηση, η εντυπωσιακή αφωνία της ΝΔ απέναντι όχι μόνο στο συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τις ποικίλες δραστηριότητες του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, επιχειρηματία κ. Μαρινάκη, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αποθήκευση, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών. Προφανώς η αφωνία αυτή σχετίζεται με τις προνομιακές σχέσεις που διατηρεί ο κ. Μητσοτάκης με τον διωκόμενο, σχέσεις δημόσια παραδεδεγμένες που εξηγούν και την μανία του κ. Μαρινάκη και των συνεργατών του απέναντι στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Οι μέρες όμως που τα ολιγαρχικά συμφέροντα και ο κ. Μαρινάκης έκαναν κουμάντο στη χώρα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Να ξεκαθαρίσει η Τουρκία για ποιο λόγο κρατούνται οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί

«Η ελληνική κυβέρνηση ζητά από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει άμεσα για ποιο λόγο κρατούνται οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί και τους στερείται η δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα, για ποιο λόγο μετά από έναν σχεδόν μήνα δεν έχουμε καν γνώση των κατηγοριών και για ποιο λόγο επιλέγεται αυτή η τακτική της κωλυσιεργείας που καθόλου δεν συμβάλει στην εξομάλυνση των σχέσεων μας και σε μια σχέση καλής γειτονίας με τους Τούρκους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στη Βάρνα και τόνισε πως «είναι σαφής η ομόθυμη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ και είναι επίσης αποφασιστικό το μήνυμα ότι αυτές οι προκλήσεις οφείλουν άμεσα να τερματιστούν».

Μνημείο ανευθυνότητας» η στάση του κ. Μητσοτάκη στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ

«Μνημείο ανευθυνότητας» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τη στάση του προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, με αφορμή και την άρνησή του να ενημερωθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

«Η κυβέρνηση υπερασπίζεται με αίσθημα ευθύνης την εθνική γραμμή, η οποία αποτελεί την κοινή βάση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων την τελευταία δεκαετία. Και σε αυτό το πλαίσιο αναζητά την επίλυση του ζητήματος με τη γείτονα», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη, επισημαίνοντας: «Αποτελεί όμως, μνημείο ανευθυνότητας η διαρκής προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να υπεκφύγει -δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει μια λύση σε αυτά τα πλαίσια της εθνικής γραμμής. Και είναι για αυτό το λόγο που πρέπει να ξεκαθαρίσει αν αυτή του η στάση καθορίζεται από μια θέση αρχής ή αν αξιοποιεί ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής για λόγους εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και εντυπώσεων. Η απάντηση είναι μάλλον προφανής καθώς ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν θέλει να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος αλλά με αυτοκρατορικό και ιταμό ύφος αρνείται ακόμη και να δεχθεί αυτοπροσώπως την ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην πόλη των Σκοπίων. Για άλλη μια φορά λοιπόν δείχνει την πολιτική του μικρότητα και την αδυναμία του να λειτουργήσει ως σοβαρός και αξιόπιστος θεσμικός παράγοντας. Τον έχουμε όμως συνηθίσει και καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί πλέον».

Ρεκόρ ξένων επενδύσεων 4 δισ. το 2017, τρία μεγάλα επενδυτικά σχέδια ανακοινώθηκαν το τελευταίο διήμερο

Ρεκόρ δεκαετίας κατέγραψαν οι ξένες επενδύσεις το 2017, αγγίζοντας τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ και τα θετικά αποτελέσματα συνεχίζονται δείχνοντας ότι υπάρχει ανάκαμψη, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών.

Μέσα στο τελευταίο διήμερο ανακοινώθηκαν τρία μεγάλα επενδυτικά σχέδια, ύψους συνολικά 3 δισ. ευρώ που είναι τα εξής:

-Η επένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων από την Deutsche Telekom τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην ελληνική οικονομία, για την ανάπτυξη τεχνολογικών δικτύων οπτικών ινών για οικιακή χρήση (fiber to the home) και 5G.

-Η δημιουργία Fund συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο συμφώνησαν να δημιουργήσουν το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας, και το κρατικό επενδυτικό fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mubadala Investment Company. Το νέο αυτό fund είναι ήδη έτοιμο να λειτουργήσει και να δώσει πρόσβαση σε ξένα κεφάλαια, στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

-Η επένδυση ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο για το 2018, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, καθώς και την παράταση ως το 2025 της συνεργασίας της χώρας μας με την Τράπεζα.

«Τα παραπάνω πιστοποιούν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων, που συμβάλλουν στην δυναμική ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μετά από χρόνια ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Και η προσπάθεια αυτή συνεχίζει να καρποφορεί παρά το γενικευμένο σαμποτάζ της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία, δεν ξεχνάμε, συνέδεσε τη θητεία της ως κυβέρνηση με την οικονομική καθήλωση της χώρας και στον τομέα των άμεσων ξένων επενδύσεων».

 

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα