Τζανακόπουλος: Η Άγκυρα να ξεκαθαρίσει γιατί κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Στα τρία μεγάλα επενδυτικά σχέδια ύψους 3 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν το τελευταίο διήμερο αναφέρθηκε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τα 2 δισ. ευρώ από την Deutsche Telekom για οπτικές ίνες, ενώ το ένα δισεκατομμύριο αφορά στη δημιουργία fund 400 εκατ. ευρώ από ΤΑΝΕΟ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ, είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, η προσπάθεια να έρθουν άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα συνεχίζεται παρά τα «σαμποτάζ» από την αντιπολίτευση.

Αναφερόμενος στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο ίδιος τόνισε ότι απαιτεί μια ελάχιστη στάση πολιτικής υπευθυνότητας από τα κόμματα, κάτι που δεν δείχνει η Νέα Δημοκρατία.

Δεν αναλαμβάνουν την παραμικρή ευθύνη για κρίσιμα θέματα της χώρας μεταφέροντας τη συζήτηση σε κάποια στιγμή στο μέλλον και δεν προκαλεί έκπληξη καθώς μικροπολιτικές τακτικές ακολουθεί και σε άλλα θέματα, όπως τα ελληνοτουρκικά και το σκοπιανό, εκτίμησε για την αξιωματική αντιπολίτευση

Όπως είπε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, η ΝΔ αποτελεί κόμμα ταυτόσημο της Ελλάδας του χθες και πώς η ηγεσία του διακατέχεται από φόβο, ενώ

κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αν θα δώσει προστασία στους υπουργούς μέσω της διατήρησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών ή θα ακούσει την κοινωνία που ζητά ισότιμη μεταχείριση πολιτικών και πολιτών.

Τα εθνικά θέματα

Το κυβερνητικό στέλεχος εξέφρασε την ικανοποίηση της Αθήνας για τα αποτελέσματα της Συνόδου της Βάρνας. Χαρακτήρισε αποφασιστικό το μήνυμα που εστάλη στην Τουρκία.

Όπως είπε, η κυβέρνηση «ζητεί από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει άμεσα για πιο λόγο κρατούνται οι δυο στρατιωτικοί και γιατί τους στερείται η δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Για ποιο λόγο μετά από ένα μήνα δεν έχουμε γνώση των κατηγοριών και γιατί επιλέγεται η τακτική της κωλυσιεργίας που καθόλου δεν συμβάλει στην εξομάλυνση των σχέσεων μας».

Υπερασπιζόμαστε την εθνική γραμμή όπως χαράκτηκε εδώ και δεκαετίες, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το θέμα της ΠΓΔΜ

Ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε για ανευθυνότητα τον Κυριάκο Μητσοτάκη που υποστηρίζει ότι δεν θα ψηφίσει μια λύση.

«Είναι θέση αρχής ή αξιοποιεί για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας;», αναρωτήθηκε και κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ που δεν δέχτηκε να δει τον Νίκο Κοτζιά.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα