Διέψευσε ο Κοντονής τις καταγγελίες Θεοχαρόπουλου για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Διέψευσε κατηγορηματικά ο Σταύρος Κοντονής δημοσιεύματα, αλλά και δηλώσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου ότι ρύθμιση σε νομοσχέδιό του αφορά στο ζήτημα της προφυλάκισης των 8 Τούρκων αξιωματικών που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.

Και πέραν του 18μηνου θα μπορούν να κρατούνται πολίτες τρίτων χωρών των οποίων εκκρεμεί αίτημα έκδοσης.

Σχετική νομοθετική ρύθμιση κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στο πλαίσιο νομοσχεδίου για τη βία κατά των γυναικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης η εν λόγω ρύθμιση αφορά μόνον αιτήματα έκδοσης και μόνον για ποινικά αδικήματα και δεν σχετίζεται με διοικητική κράτηση στο πλαίσιο αιτημάτων πολιτών τρίτων χωρών για χορήγηση ασύλου.

Σε ό,τι αφορά τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς η διάταξη αυτή, εάν ψηφιστεί, θα τους αφορά μόνον αν η γείτονα υποβάλλει εκ νέου αίτημα έκδοσής τους, καθώς έως τώρα τα αιτήματα της Τουρκίας έχουν απορριφθεί από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Κόντρα Κοντονή - Θεοχαρόπουλου στη Βουλή

Μιλώντας στον Ολομέλεια ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για ακραία ανευθυνότητα υποστηρίζοντας ότι η διάταξη δεν αφορά τους 8 Τούρκους. Η διάταξη αυτή αφορά, όπως είπε, τροποποίηση του άρθρου 50 του σωφρονιστικού κώδικα και αφορά αυτούς που έχουν καταδικαστεί από ποινικά αδικήματα και δικαιούνται άδειες.

Αναφερόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλο του είπε «την κάνατε την πατάτα και έρχεστε εδώ με τα 18μηνα»

Ο Θεοχαρόπουλος του απάντησε λέγοντας ότι αναγκάζεται να το γυρίσει εξ αιτίας της πίεσης της αντιπολίτευσης, ασκώντας του κριτική για την ανευθυνότητα του Κατσίκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα