Ο Καμμένος έδωσε εντολή για έκτακτη άσκηση ετοιμότητας στα Δωδεκάνησα

Ο Καμμένος έδωσε εντολή για έκτακτη άσκηση ετοιμότητας στα Δωδεκάνησα

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος διέταξε έκτακτη άσκηση ετοιμότητας από τις Ειδικές Δυνάμεις στην περιοχή των Δωδεκανήσων, με την ονομασία «Πυρπολητής».

Πρόκειται για μια ευρεία άσκηση σε έκταση με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται ακόμη και ανακατάληψη βραχονησίδας.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο τύπο, πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα, που δόθηκε εντολή ενεργοποίησης της Δύναμης Δέλτα. Η πρώτη ήταν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Να σημειωθεί πως μία τέτοια άσκηση ετοιμότητας έρχεται μία μέρα μετά τη Σύνοδο της ΕΕ με την Τουρκία στην Βάρνα και την προειδοποίηση της Δύσης στην Άγκυρα ότι για να υπάρξει πρόοδος στις σχέσεις της με την ΕΕ θα πρέπει πρωτίστως να αποδείξει ότι σέβεται το διεθνές δίκαιο.

Η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων θέλει να δείξει ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την Τουρκία. Εξάλλου δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται θερμό επεισόδιο μετά την κλιμακούμενη ένταση που διατηρεί η Τουρκία.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

«Άσκηση Ετοιμότητας «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ»

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, κατόπιν εντολής του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, από Αρχηγό ΓΕΕΘΑ διετάχθη άσκηση ετοιμότητας «Πυρπολητής».

Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή των Δωδεκανήσων με συμμετοχή μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Καλή επιτυχία στην άσκηση pic.twitter.com/ARCkH5x0pI

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) 28 Μαρτίου 2018

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα