Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία από τη Σύνοδο Κορυφής - Η ΕΕ να μιλήσει με ευθύτητα

Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία από τη Σύνοδο Κορυφής - Η ΕΕ να μιλήσει με ευθύτητα

Πιστεύω ότι είμαστε σε κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη και χρειάζονται κοινές αποφάσεις, χρειάζεται μια μεταρρυθμισμένη ευρωζώνη, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός προσεχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής,  των «28» στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι χρειαζόμαστε μια ισχυρή ΕΕ που θα είναι ισχυρός περιφερειακός “παίκτης”, ενάντια σε καταστρατηγήσεις από άλλες χώρες.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να είναι η Ευρώπη ισχυρός περιφερειακός παίκτης και τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει στήριξη όλων των κρατών απέναντι σε καταστρατηγήσεις τρίτων χωρών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως κατά τη Σύνοδο θα συζητηθεί το θέμα της Τουρκίας και ζήτησε να χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεση των χωρών της Ε.Ε, στέλνοντας το μήνυμα πως πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο, τονίζοντας επίσης ότι «πρέπει να είμαστε σκεπτικιστές σε σχέση με τις εξελίξεις στις ευρύτερη περιοχή και να διατηρήσουμε ανοικτές τις διπλωματικές οδούς».

Ο ίδιος έκανε αναφορά και στο θέμα της κρίσης των σχέσεων Βρετανίας και Ρωσίας επισημαίνοντας ότι «πρέπει να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο Βρετανικό Βασίλειο», απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα «να είμαστε υπεύθυνοι ως προς τη διαχείριση αυτού του ζητήματος».

Όσον αφορά την ευρωζώνη επεσήμανε την ανάγκη για μια «μεταρρυθμισμένη ευρωζώνη» και παράλληλα μια «έγκυρη τραπεζική ένωση για να μας προστατεύσει όλους».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα