Μητσοτάκης: Βρόμικο ψέμα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια

Αναφορά σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, οικονομία, ελληνοτουρκικά, ονοματολογικό της ΠΓΔΜ έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ εξαπέλυσε εφόλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση, επικεντρώνοντας τα πυρά του στην σχέση Τσίπρα-Καμμένου, λέγοντας ότι στηρίχθηκε στη λάσπη και ότι θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος.

«Καθαρή έξοδος δεν υπάρχει, πρόκειται για ένα ακόμη βρόμικο ψέμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να χρυσώσουν το χάπι των μέτρων του έρχονται», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι πρόκειται για την τυπική λήξη του προγράμματος, που θα γίνει τον Αύγουστο. Πρέπει να αναζητήσουμε πόρους από τις αγορές, προσέθεσε, αλλά διατηρούνται οι υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει.

Για τα ελληνοτουρκικά και τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, ανέφερε ότι στο παρελθόν τέτοια θέματα λύνονταν μέσα σε μερικές ώρες. Αναφέρθηκε στην επίσκεψη Ερντογάν, λέγοντας ότι λειτούργησε σαν καταλύτης στην τουρκική προκλητικότητα που οδήγησε στο επεισόδιο στα Ίμια και στην κράτηση των δύο αξιωματικών.

Για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ είπε ότι από την αρχή η ΝΔ είχε θέσει «το θέμα την αναθεώρησης του Συντάγματος σαν απαράβατο όρο για να προχωρήσει η όποια διαπραγμάτευση». Με καθυστέρηση το αποδέχθηκε και η κυβέρνηση, ωστόσο σήμερα είναι αργά για διαμόρφωση εθνικού μετώπου, προσέθεσε ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει ενιαία γραμμή στο εσωτερικό της.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε συνολική επίθεση στην κυβέρνηση, εστιάζοντας τα πυρά του στη σχέση των δύο κυβερνητικών εταίρων. «Στη λάσπη στηρίχθηκε η παράγκα της σχέσης Τσίπρα- Καμμένου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος. «Ο ένας είναι όμηρος του άλλου. Η συνολική εικόνα που δίνει η κυβέρνηση είναι ότι ο σκοπός της είναι η άνευ όρων παραμονή στην εξουσία. Στοχεύει αποχωρώντας να έχει υποστεί τη μικρότερη δυνατή ήττα. Το οργανώνει από τώρα με ρουσφέτια, κατάργηση της αξιολόγησης, πολιτικές πελατείες, τα πάντα για να αποφύγουν τη συντριβή.

Τσαλαπατούν το δημοκρατικό κεκτημένο της αντιπολίτευσης. Όσο για τα τρικ των εταίρων που διαφωνούν δεν πιάνουν, ήταν είναι και θα είναι σύμμαχοι στην εξουσία. Αυτή η κυβέρνηση θα κριθεί από το λαό, γιατί μας κόστισε 200 δισ., γιατί φόρτωσε νέους φόρους, γιατί παρέδωσε συνοικίες στους κουκουλοφόρους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για τη Novartis είπε ότι «η σκανδαλολογία δεν πείθει. Στην υπόθεση της Novartis η κυβέρνηση είναι γυμνή και πλήρως εκτεθειμένη. Ένα πραγματικό σκάνδαλο το μετέτρεψε σε άθλια επίθεση συκοφαντίας σε βάρος των πολιτικών της αντιπάλων». Ανέφερε ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε από την προκαταρκτική εκφράζοντας την αντίθεσή της στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι «η πλειοψηφία κρύβει τους μάρτυρες γιατί είχε προσχεδιάσει την επιστροφή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη όπως είχαμε από την αρχή καταγγείλει», ενώ «την ίδια στιγμή κάλυψε με προκλητικό τρόπο την ευθύνη των δικών τους υπουργών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν τιμολόγησε τα φάρμακα και πολέμησε τις προσπάθειες της ΝΔ για μείωση της τιμής των φαρμάκων».

 

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα