Τζανακόπουλος: Στον πυρήνα του σκανδάλου Novartis o Mητσοτάκης

Στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει η κυβέρνηση τα πυρά της για την υπόθεση Novartis, επιχειρώντας να επιρρίψει τον Πρόεδρο της ΝΔ το σύνολο της πολιτικής ευθύνης για τυχόν πράξεις ή παραλείψεις που θα αποκαλυφθούν από την σχετική έρευνα, καθώς και για "συγκάλυψη" του σκανδάλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε ως επιχείρημα επιστολή του πρώην υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας: "«Σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή του κ. Γεωργιάδη στην οποία ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά και την κατακραυγή των τελευταίων ημερών παραδέχεται ότι έχει καταθέσει την παραίτηση του στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ δηλώνει ότι αυτή δεν έγινε αποδεκτή", ανέφερε κ. Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι αυτή η κίνηση του κυρίου Γεωργιάδη μεταθέτει τις ευθύνες στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη: "Καταρχάς να σημειώσω ότι αυτή η κίνηση αν και ομολογείται καθυστερημένα, είναι καλοδεχούμενη, όμως οφείλω να πω ότι ταυτόχρονα από μόνη της κατεδαφίζει το αφήγημα της ΝΔ αλλά και των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Λοβέρδου περί σκευωρίας.

Οι πιέσεις εξάλλου που ασκούνται και από πρόσωπα του συντηρητικού χώρου για την παραίτηση του κ. Γεωργιάδη συνηγορούν υπέρ αυτού. Ωστόσο το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε δεκτή την εν λόγω παραίτηση δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη για όσα έχουν ήδη αποκαλυφθεί αλλά και για όσα πιθανόν να αποκαλυφθούν στο μέλλον.

Η στάση του αυτή αποδεικνύει απολύτως ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι απλώς πιθανός σύμμαχος της Novartis, όπως η ίδια η εταιρεία των χαρακτήριζε τον Φεβρουάριο του 2017, αλλά βρίσκεται προσωπικά στον πυρήνα του σκανδάλου και της προσπάθειας συγκάλυψης του. Είναι λοιπόν πάρα πολύ πιθανό ότι η υπόθεση Νοβάρτις θα αποδειχθεί θρυαλλίδα τόσο για τον ίδιο όσο και για την ακροδεξιά ηγετική ομάδα που έχει συγκροτήσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

 

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα