Ο Τζανακόπουλος διαψεύδει την μεταφορά των δυο στρατιωτικών στο δικαστήριο

Έντονο είναι το παρασκήνιο της υπόθεσης των δύο Έλληνες στρατιωτικών που έχουν προφυλακιστεί στην Τουρκία και πληροφορίες τους ήθελαν να οδηγούνται σήμερα αιφνιδιαστικά ενώπιον των δικαστικών Αρχών.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, οι πληροφορίες που μετέδωσε ακόμα και το Αθηναϊκό Πρακτορείο , διαψεύδονται.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, ο Έλληνας πρέσβης δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. «Δεν υπάρχει καμία μεταγωγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Το επόμενο διάστημα θα ξέρουμε το κατηγορητήριο.  Θεωρούμε το θέμα διμερές αλλά η πορεία της διευθέτησης του προβλήματος θα εξαρτηθεί από τις εισαγγελικές αρχές της Τουρκίας».

Για ενδεχόμενο τηλεφωνήματος του πρωθυπουργού στον Ερντογάν είπε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο για την ώρα στην ατζέντα του πρωθυπουργού. Κι επειδή θεωρούμε το θέμα διμερές δεν έχουμε ζητήσει καμία παρέμβαση προς τον Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε όλη την ενημέρωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά μέσα που νωρίτερα είχαν μεταδώσει ότι οι στρατιωτικοί θα δώσουν συμπληρωματική κατάθεση, σημειώνουν ότι τελικά οι δυο δεν θα έχουν σήμερα καμία επαφή με την τουρκική δικαιοσύνη.

Το διπλωματικό θρίλερ για την τύχη των δύο στρατιωτικών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, και πολιτικές προεκτάσεις, όπως τις νέες δηλώσεις (χλιαρής) στήριξης της Ελλάδας από τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Χθες, Δευτέρα, έγινε γνωστό πως η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, τάχθηκε στο πλευρό της ελληνικής πλευράς θέτοντας το θέμα στον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ σήμερα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, προχώρησε σε ηχηρή παρέμβαση επί του ζητήματος.

«Οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρησης της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα».

Σε κάθε περίπτωση, οι Έλληνες στρατιωτικοί αναμένουν το κατηγορητήριο που θα απευθύνει η τουρκική εισαγγελία, ώστε να καθορίσουν τη στάση τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα