Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικό θέμα την υπόθεση Σαββίδη

Με βασικό θέμα το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα την υπόθεση Σαββίδη μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα, στον αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, συνδριάζει στις 5 το απόγευμα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Το ζήτημα προξενεί μεγάλη πολιτική πίεση στην κυβέρνηση, με την αντιπολίτευση να την κατηγορεί ότι έχει ευνοήσει τον συγκεκριμένο παράγοντα, ο οποίος χθες, δύο ημέρες μετά τα γεγονότα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζήτησε συγνώμη από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τους έλληνες φιλάθλους αλλά επέρριψε ευθύνες στο ποδοσφαιρικό κατεστημένο.

Υπνεθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές μετά την πρωινή σύσκεψη της Δευτέρας με συνεργάτες του, εμφανίστηκε αποφασισμένος να αψηφήσει το πολιτικό κόστος και να θέσει άπαντες προ των ευθυνών τους, ώστε να δοθεί τέλος "σ'αυτή την ιστορία".

Χθες, πάντως την εσωτερική στον ΣΥΡΙΖΑ δυσαρεσκεια για τους χειρισμούς μεταξύ άλλων της κυβέρνησης, - διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι νεωτέρας - εξέφρασε με αιχμηρό προς την κυβέρνηση τρόπο ο Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στο ρ/φ "Στο Κόκκινο", σημείωσε πως "δεν μπορεί η αντιμετώπιση να θυμίζει μια από τα ίδια" (καθώς και στο παρελθόν υπήρξε διακοπή του πρωταθλήματος). "Από αυτή την άποψη με προβληματίζει το γεγονός ότι επιλέχθηκε ως άμεση απάντηση η διακοπή του πρωταθλήματος, που μοιάζει να κατανέμει αδιακρίτως την ευθύνη σε όλες τις ομάδες και φοβάμαι, μήπως δημιουργηθούν συνθήκες διάλυσης, μέσα από την οποία τελικώς, να υπάρξει συμψηφισμός ευθυνών και ατιμωρησία και έτσι να διασωθούν οι «νονοί» του ποδοσφαίρου σε βάρος βέβαια του αθλητισμού».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα