Βίτσας για Ίμια: Ξέρουμε τι είναι δικό μας και τι πρέπει να κάνουμε

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη νέα τουρκική πρόκληση στα Ίμια, απευθύνοντας χαιρετισμό στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του νεότευκτου βοηθητικού πλοίου βάσεως «ΠΤΟΛΕΜΑΪΣ», στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.» στο Πέραμα.

«Η χώρα μας θα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με βάση το Διεθνές Δίκαιο αλλά και τους αγώνες του ελληνικού λαού, με ψυχραιμία αλλά και με αποφασιστικότητα», διεμήνυσε ο Δημήτρης Βίτσας, κάνοντας λόγο για «κραυγές» που θέτουν σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της χώρας μας.

«Αυτές τις κραυγές τις ακούμε ως αλαλαγμούς έλλειψης ψυχραιμίας, και προβλημάτων, από την αντίπερα όχθη. Εμείς ξέρουμε τί είναι δικό μας και ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε, ώστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο να είναι δεδομένα», υπογράμμισε ο κ. Βίτσας, προσθέτοντας: «Τα σχέδια που κάνει σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και τα Γενικά Επιτελεία είναι τέτοια, τα οποία μπορούν να κάνουν τον ελληνικό λαό να προσανατολίζεται και να αφιερώνεται ψύχραιμα και ήρεμα στα ειρηνικά του έργα. Είναι κατοχυρωμένη η ασφάλεια μας».

«Γι' αυτό δεν θα πρέπει κανένας να έχει αμφιβολία και οποίος «ονειρεύεται» θα του λέγαμε να μην ξυπνήσει από το βαθύ του ύπνο, γιατί η πραγματικότητα είναι διαφορετική και προσδιορίζεται από τη δύναμή μας», ξεκαθάρισε ακόμα.

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: