Βουλή: Σύσκεψη για αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα επιδόματα

Η δυσαρέσκεια που έχουν εκδηλώσει αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τα οικογενειακά επιδόματα αποτελεί το θέμα της σύσκεψης μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και βουλευτών που διαφωνούν με την ρύθμιση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο γραφείο του Αλέκου Φλαμπουράρη στη Βουλή έχουν κληθεί ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, η γραμματέας της ΚΟ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Ξυδάκης και ορισμένοι βουλευτές που έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ενώ αρκετοί πλέον βουλευτές καταλογίζουν στην αρμόδια υπουργό Θεανώ Φωτίου λάθος χειρισμούς και ιδεοληψία στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργίας Γεννιά προς τον πρωθυπουργό με την οποία του ζητούσε να επανεξετάσει το ζήτημα. Η ίδια πάντως σε δηλώσεις της ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα καταψήφισης της διάταξης.

Η αρμόδια υπουργός Θεανώ Φωτίου πάντως στην τοποθέτηση της στην Ολομέλεια νωρίτερα σήμερα παραδέχθηκε ότι θα διαπιστώσουν μειώσεις στα επιδόματα που λαμβάνουν οι δύο υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες των τριτέκνων και των πολυτέκνων. Ωστόσο, όπως ανέφερε «είμαστε εδώ ώστε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε ακόμη και αυτές τις μειώσεις», χωρίς πάντως να ξεκαθαρίσει αν οι αλλαγές γίνουν πριν ή μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

 

topontiki

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: