Αχτσιόγλου για ΠΑΜΕ: Εγώ τους δέχθηκα και αυτοί επέλεξαν τις κραυγές. Βίντεο

Αχτσιόγλου για ΠΑΜΕ: Εγώ τους δέχθηκα και αυτοί επέλεξαν τις κραυγές. Βίντεο

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας σχολίασε την «εισβολή» μελών του ΠΑΜΕ στο γραφείο της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για τις απεργίες.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι «είναι ανοιχτό στο διάλογο και σέβεται τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες τους. Γι’ αυτό θεωρούμε ακατανόητη τη σημερινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο κτίριο του Υπουργείου, όπου και οι ίδιοι οι «εισβολείς» συνειδητοποίησαν ότι παραβίασαν ανοιχτές θύρες.

Η υπουργός Εργασίας τους δέχτηκε στο γραφείο της και όπως αποδείχτηκε οι ίδιοι αρνήθηκαν το διάλογο, επιλέγοντας τις κραυγές και το επικοινωνιακό σόου χάριν των τηλεοπτικών καμερών. Οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, εξάλλου, είχαν συναντηθεί με την Υπουργό Εργασίας στις 22/11/2017 και είχαν ενημερωθεί πλήρως για το περιεχόμενο της ρύθμισης σχετικά με τις απεργίες.

Η ρύθμιση σε καμία περίπτωση ούτε καταργεί, ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας. Η μόνη αλλαγή αφορά τον κανόνα της απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν είναι ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης όταν συγκαλούνται προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία.

Η ρύθμιση προβλέπει ότι για να υπάρχει απαρτία στη γενική συνέλευση πρέπει να παρίσταται το ½ των μελών του σωματείου που πληρώνουν τις συνδρομές τους. Τίποτα δεν αλλάζει στον τρόπο λήψης της απόφασης για απεργία η οποία θα συνεχίσει να λαμβάνεται με τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων.

Τέλος, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η καταστολή οποιασδήποτε μορφής κινητοποίησης δεν ήταν και δεν θα γίνει επιλογή μας».

Έντονος διάλογος
Νωρίτερα, τα μέλη του ΠΑΜΕ που μπήκαν στο γραφείο της υπουργού είχαν έναν πολύ έντονο διάλογο με την κ. Αχτσιόγλου, με τους συνδικαλιστές να τονίζουν ότι «δεν θα σας αφήσουμε να ολοκληρώσετε το έγκλημα» και ότι στο παρελθόν χύθηκε αίμα για το δικαίωμα στην απεργία.

Ωστόσο, η υπουργός αρνήθηκε να κάνει πίσω, λέγοντας ότι «δεν συζητάτε, δεν ήρθατε για να συζητήσετε. Εχετε έρθει τόσες φορές εδώ και τα έχουμε πει» και όταν τα μέλη του ΠΑΜΕ ζήτησαν να πάρει πίσω τη διάταξη, εκείνη αρνήθηκε, λέγοντας: «Όχι, δεν το παίρνω πίσω».

topontiki

(πηγή βίντεο: Alpha)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO