Τσίπρας - Ερτογάν: Να χτίσουμε γέφυρες - Δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη άλλης χώρας

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον Τούρκο Πρόεδρο, στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε , επιδιώκουμε να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ μας και θέλω να πιστεύω ότι αυτός είναι και ο δικός σας σκοπός

Πρέπει όμως για να χτίσουμε σταθερές γέφυρες να τις χτίσουμε σε γερά θεμέλια, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Διαφορές υπήρχαν πάντα, οι θέσεις σας είναι γνωστές όπως και οι δικές μας τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Έχει, όμως, σημασία πέρα από τις διαφορές, να βρούμε συγκλίσεις και να τις διατυπώνουμε τις διαφορές χωρίς υπερβολές και προκλήσεις με σεβασμό στην άλλη άποψη, είπε ο ίδιος.

Εάν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε κάποιες αρχές κοινής λογικής, να διαμορφώσουμε μια κοινή πορεία, νομίζω ότι θα μπορέσουμε να επιλύσουμε πολλά, σημείωσε από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν ομογενείς μας στην Ελλάδα όπως και εσείς έχετε τους δικούς σας στην Τουρκία. Μακάρι να μην είχαν διαπραχθεί τα λάθη που οδήγησαν στην αποχώρηση των Ρωμιών από την Τουρκία».

Όπως είπε ο ίδιος, «Τουρκία και Ελλάδα μπορούν να πετύχουν πολλά, αρκεί να παραμερίσουν όσους έχουν ιδεολογικές εμμονές. Εμείς ως Τουρκία ποτέ δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη μιας άλλης χώρας».

«Η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να πιστέψουν σε κάτι: στο ότι πρέπει να εστιάσουν στο γεμάτο μέρος του ποτηριού και να προσπαθήσουν να γεμίσουν το κενό μέρος του», συμπλήρωσε.

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Σχετικά TAGS:
Real.gr
Σχολιάστε το άρθρο: