Βούτσης: Ο Λοβέρδος κατέθεσε απόρρητα έγγραφα του ΚΥΣΕΑ

Μείζον πολιτικό θέμα έχει ανακύψει μετά την κατάθεση απόρρητων εγγράφων και συγκεκριμένα πρακτικών αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ στη Βουλή από τον Ανδρέα Λοβέρδο ενόψει της συζήτησης επερώτησης της ΝΔ για τον Πάνο Καμμένο και την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Στη διάσκεψη των προέδρων διαπιστώθηκε ο απόρρητος χαρακτήρας των εγγράφων και όπως αναφέρει ο Νίκος Βούτσης, σφραγίστηκαν και ο φάκελος παραδόθηκε στο γγ της κυβέρνησης.

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών, είχε διαμηνύσει πως η δημοσίευση απόρρητου υλικού αποτελεί παραβίαση του ποινικού κώδικα και τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη.

Ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε χθες στη Βουλή ότι καταθέτει τα έγγραφα όχι για να διανεμηθούν, αλλά για να τεθούν στη διάθεση ενδιαφερόμενων βουλευτών, και κάλεσε τον Πάνο Καμμένο «να πει την αλήθεια και να αποκηρύξει το μεσάζοντα».

Βούτσης επέστρεψα τα απόρρητα έγγραφα του ΚΥΣΕΑ στον ΓΓ της Κυβέρνησης

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα  της Κυβέρνησης, επιστρέφει τα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, μόλις διαπίστωσε οτι πρόκειται για απόρρητα έγγραφα της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ.

ΥΠ.ΕΞ.: Η δημοσίευση απόρρητων παραβιάζει τον ποινικό κώδικα

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών καλούσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να «συμπεριφερθούν επιτέλους με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και νηφαλιότητα» σχετικά με δημοσίευση απόρρητου υλικού, επισημαίνοντας ότι στο όνομα κομματικών αντιπαραθέσεων παραβιάζει τον ποινικό κώδικα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με δημοσίευση απόρρητου υλικού αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με το άρθρο 146 του ποινικού κώδικα, «Όποιος με πρόθεση του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών». Παράλληλα, ο Εθνικός Κανονισμός Ασφαλείας στο άρθρο 26 προβλέπει ότι «απαγορεύεται αυστηρά η ανατύπωση ολοκλήρου ή μέρους εγγράφου ΕΤΝΑ».

Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας υπερβαίνουν τις οποίες κομματικές διαμάχες και αντιπαραθέσεις. Δεν δύναται κατά συνέπεια η αντιπολίτευση, στο όνομα κομματικών αντιπαραθέσεων, να παραβιάζει τον ποινικό κώδικα που η ίδια ψήφισε και τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας που η ίδια υιοθέτησε τον Ιούνιο του 2004.

Με μεγάλη υπομονή και αίσθημα ευθύνης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς έχει τηρήσει στάση σιωπής μέχρι τούδε, με γνώμονα τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων, τα οποία δυστυχώς άλλοι δίνουν βορά στην υπηρεσία μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Όμως τώρα πλέον βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καλούμε δημόσια τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμπεριφερθούν επιτέλους με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και νηφαλιότητα.»

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Σχετικά TAGS:
Real.gr
Σχολιάστε το άρθρο: