Δημοσκόπηση: Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την πρωτιά. Ποια κόμματα μένουν εκτός

Προβάδισμα έξι μονάδων στη  Νέα Δημοκρατία δίνει  νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του newsit.gr που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, στο θέμα της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει ελαφρά άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή που διατηρεί τα ποσοστά της και ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη η οποία παρά τις εκλογές για την κεντροαριστερά δεν φαίνεται να αυξάνει το ποσοστό της. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,9%, ενώ Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων βρίσκονται στα ίδια επίπεδα. Σημαντικό παραμένει το ποσοστό των αναποφάσιστων το οποίο όμως είναι αισθητά μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Alco: Παγιώνει το προβάδισμά της η Νέα Δημοκρατία

Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει 22,4% (από 22,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), ο ΣΥΡΙΖΑ 16,4% (προηγούμενη 16,1%), η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 6,2% (προηγούμενη 6,3%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι τέταρτη με 5,3% (προηγούμενη 5,2%), ακολουθεί το ΚΚΕ (4,9% έναντι 5,1% στην προηγούμενη), το Ποτάμι με 1,8% (προηγούμενη 1,7%), οι ΑΝΕΛ με 2% (όπως και στην προηγούμενη δημοσκόπηση), η Ένωση Κεντρώων με 2% επίσης (προηγούμενη 2,2%), η Λαϊκή Ενότητα με 2,5% (από 2%) και η Πλεύση Ελευθερίας με 1% (1,3% προηγουμένως), ενώ οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν 14,7% (έναντι 17,2% στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco).

Πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων

Ποιον εμπιστεύεστε;

Οι συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση της Alco, δήλωσαν ότι εμπιστεύονται περισσότερο τον κ. Μητσοτάκη για την διαπραγμάτευση με τους δανειστές και την διαχείριση θεμάτων Υγείας.

alco3

Μαύρα" τα βλέπει τα πράγματα η πλειονότητα

Στο ερώτημα αν οι πολίτες πιστεύουν ότι τους τελευταίους μήνες τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα ή χειρότερα απ’ ότι πριν απάντησαν:

ΚΑΛΥΤΕΡΑ 20%

ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ 46%

ΙΔΙΑ 32%

ΔΞ/ΔΑ 2%

Στο ερώτημα αν η αντιπολίτευση πρέπει να καταψηφίσει ή όχι το κοινωνικό μέρισμα οι πολίτες απάντησαν:

ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ 51%

ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ 24%

ΔΞ/ΔΑ 25%

alco4

Ερώτημα για Κεντροαριστερά

alco5

Στο ερώτημα αν ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να είναι πιο κοντά με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με κανέναν από τους δυο, οι συμμετέχοντες απάντησαν να μην είναι κοντά σε κανέναν.

Τηλεοπτικές άδειες

Στην δημοσκόπηση υπάρχει και ερώτημα για το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες. Τα ερωτήματα αφορούν στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και αν πρέπει να προχωρήσει. Η απάντηση είναι συντριπτικά υπέρ της αδειοδότησης με ποσοστό 70%.

alco6

alco7

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: