Εκλογές Κεντροαριστερά: Αρχηγός η Φώφη Γεννηματά με καθαρή εντολή

«Νέα μέρα» για την Κεντροαριστερά η σημερινή, με μεγάλη νικήτρια των εκλογών στο εσωτερικό της παράταξης την Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά συγκέντρωσε ποσοστό 56,64%, έναντι 43,36% του Νίκου Ανδρουλάκη με καταμετρημένο το 96% των ψήφων, στον δεύτερο γύρο της διαδικασίας. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε αναλυτικά τη ροή της ψηφοφορίας

Απολύτως δικαιωμένη για την απόφασή της να ανοίξει τις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του χώρου, η επικεφαλής και του νέου φορέα πλέον, κοιτά ήδη προς την «επόμενη μέρα».

Λίγο μετά τις ανακοινώσεις της Φώφης Γεννηματά και τα δημόσια συγχαρητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη που επισφραγίστηκαν από εναγκαλισμό των δύο με τον Νίκο Αλιβιζάτο να μιλά για την «κρισιμότερη στιγμή», δεδομένου ότι μπαίνει η βάση για να προχωρήσουν μαζί, στο επιτελείο της νικήτριας των εκλογών, εργάζονται ήδη για την συγκρότηση του νέου φορέα. Σε αυτόν, επανέλαβε αργά χθες το βράδυ ότι θα είναι όλοι μαζί…

Στο επιτελείο της επικεφαλής του νέου φορέα πλέον, μιλούν για ένα κόμμα που θα λειτουργεί θεσμικά, δίνοντας ευκαιρίες σε όλους τους συνιδρυτές του, όπως αντιλαμβάνονται όσους ψήφισαν, συμμετέχοντας στο εγχείρημα.

Μεγάλη σημασία δίνουν στον ενιαίο χαρακτήρα του νέου φορέα, ενώ ήδη θέτουν σε λειτουργία τον σχεδιασμό για ιδρυτικό συνέδριο μέχρι το τέλος του χρόνου, με εκλογή Κεντρικής Επιτροπής και Γραμματέα. Αμέσως μετά, πιθανότατα εντός του πρώτου τριμήνου του νέου έτους προγραμματίζεται να γίνουν οι εκλογές περιφερειακών και τοπικών οργάνων του νέου φορέα.

Μιλώντας σε συνεργάτες της πριν ακόμα από την χθεσινή εκλογική ημέρα, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για νέα δομή του κόμματος, που θα βασίζεται και στο προγραμματικό πλαίσιο που θα καταθέσει ο νέος φορέας στις επόμενες εθνικές εκλογές, παρέχοντας μάλιστα δικαίωμα διαμόρφωσης των θέσεων του φορέα στα μέλη του.

Συγκεκριμένα, σε κρίσιμα ζητήματα θα ζητείται η γνώμη των μελών μέσω ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν θεσμοθετημένες λειτουργίες του κόμματος, όπως το ετήσιο πολιτικό συνέδριο που θα καθορίζει και τις θέσεις του νέου φορέα, με αποφάσεις δεσμευτικές τόσο για τα όργανα όσο και για την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Προβλέπεται, επιπλέον, με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, να υπάρχει συγκεκριμένο μητρώο μελών, που θα αποτελείται από τα μέλη του νέου φορέα, με πρόβλεψη βεβαίως για νέες εγγραφές, αλλά και δικλείδες ασφαλείας, προκειμένου να αποκλείονται στην νέα εποχή, πρακτικές του παρελθόντος, κατά τις οποίες κάποιοι έφερναν τους ‘φίλους’ τους σε μία προσυνεδριακή διαδικασία, για να αλλοιώσουν το Σώμα του συνεδρίου. Η Φώφη Γεννηματά εξάλλου, είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με κάθε αντίληψη μηχανισμών στο εσωτερικό του κόμματος και προτίθεται αυτό να το καταστήσει απολύτως σαφές το επόμενο διάστημα.

Ανδρουλάκης: Ευχαριστώ τους χιλιάδες πολίτες – Συγχαρητήρια στη Φώφη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της και δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Η παράταξη είναι εδώ απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά»

Συγχαρητήρια Θεοχαρόπουλου στη Γ. Γεννηματά: Είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών

Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της στη θέση της επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς «μέσα από ανοιχτές μαζικές διαδικασίες» έδωσε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Η συμμετοχή των πολιτών και σήμερα είναι μία πολύ θετική εξέλιξη είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και τόνισε ότι «Είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και οι διεργασίες να οδηγήσουν σε έναν ισχυρό ενιαίο σοσιαλδημοκρατικό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην χώρα. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί συνεχίζεται».

Στ. Θεοδωράκης: Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της

«Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της. Ελπίζω ότι οι επόμενες μέρες θα είναι οι πρώτες μιας νέας εποχής για την προοδευτική παράταξη. Φιλελεύθεροι, κεντρώοι, οικολόγοι, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστεροί, πρέπει να ενώσουμε την δύναμη μας. Η πατρίδα έχει ανάγκη από γενναίες συμμαχίες, τολμηρές προτάσεις και δίκαιες πολιτικές», αναφέρει σε δήλωσή του ο Στ. Θεοδωράκης. «Η μεγάλη συμμετοχή και αυτή την δεύτερη Κυριακή δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Ο νέος φορέας θα χτιστεί πάνω στην ενότητα», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «ο δρόμος είναι ανηφορικός, αλλά είναι ο μόνος που έχουμε μπροστά μας». Ευχαρίστησε τον Νίκο Ανδρουλάκη για το καλό αποτέλεσμα που κατέγραψε, τον πρωτοεμφανιζόμενο, όπως είπε, στην κεντρική σκηνή Γιώργο Καμίνη και τους άλλους υποψηφίους όπως και τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του μέχρι τα παιδιά των εφορευτικών επιτροπών στις κάλπες όλης της Ελλάδας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά

Από τη πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά για τη μεγάλη νίκη της, «σε μια διαδικασία που χάρη στη δική της απόφαση ξεκίνησε πριν από κάποιους μήνες». Επεσήμανε τη ιστορική ευθύνη που αναλαμβάνει να ηγηθεί του κοινού εγχειρήματος για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προτάσεων και θέσεων, και μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης. Επίσης, ο κ. Καμίνης συνεχάρη και τον Νίκο Ανδρουλάκη που με ενθουσιασμό κατάφερε να ανοίξει αποφασιστικά το θέμα της ανανέωσης, αλλά και να ενεργοποιήσει ξανά χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται διαχρονικά δίπλα στην παράταξη.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καμίνη «έχει γίνει το πρώτο μεγάλο και δύσκολο βήμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, προοδευτικού, σοσιαλδημοκρατικού κινήματος».

Συγχαρητήρια σε Γεννηματά από τον Γ. Ραγκούση

Συγχαρητήρια στην κ. Γεννηματά έδωσε και ο Γ. Ραγκούσης για τη νίκη της λέγοντας: «Το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Δύναμή μας η ενότητα, εγγύηση για την προοπτική μας η πολύ μεγάλη συμμετοχή των πολιτών. Συγχαρητήρια και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη συμμετοχή του στην κοινή προσπάθεια».-

Δήλωση Γ. Α. Παπανδρέου για τη νίκη της Φ. Γεννηματά: Θα προχωρήσουμε συντεταγμένα για να φέρουμε τις μεγάλες αλλαγές που οφείλουμε απέναντι στους Έλληνες

Ηχηρό μήνυμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής αποτέλεσε, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γ. Α. Παπανδρέου, η κινητοποίηση των πολιτών στη διαδικασίας ανάδειξης επικεφαλής της προοδευτικής παράταξης, στην οποία επικράτησε η κα Φώφη Γεννηματά.

Είναι «μια απάντηση σε όσους συστηματικά τα τελευταία χρόνια, υπηρετώντας ακροδεξιές αντιλήψεις, επιδιώκουν να απαξιώσουν τη συνεισφορά της Παράταξής μας στην πορεία της χώρας» είπε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε: Η μήτρα της Παράταξης, είναι αυτή η συμμετοχή των πολιτών, εντολή και παρακαταθήκη για όλους μας, με πρώτη τη Φώφη Γεννηματά. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και με αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Θα προχωρήσουμε συντεταγμένα στα επόμενα βήματα ώστε να φέρουμε στη χώρα τις μεγάλες αλλαγές που οφείλουμε απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα».

Ο κ. Παπανδρέου έδωσε «Θερμά συγχαρητήρια σε όσους έφεραν το οργανωτικό βάρος της προσπάθειας, σε όλους τους υποψήφιους του πρώτου γύρου, τον Νίκο Ανδρουλάκη και την αδιαμφισβήτητη νικήτρια Φώφη Γεννηματά».

Έκλεισε, δε, τη δήλωσή του με την ευχή «Καλή μας δουλειά!»

Συγχαρητήρια Δ. Παπαδημούλη στην Φ. Γεννηματά: Απαιτείται προοδευτικό σχέδιο, διάλογος, ήπιο κλίμα και ευρύτερες συγκλίσεις

Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της έδωσε, μέσω τουίτερ, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης: "Βαδίζοντας προς το τέλος της κρίσης που προκάλεσαν η χρεωκοπία και τα μνημόνια, απαιτείται προοδευτικό σχέδιο, διάλογος, ήπιο κλίμα κ ευρύτερες συγκλίσεις για να οικοδομήσουμε μια ισχυρή κ αναπτυσσόμενη μεταμνημονιακή Ελλάδα" ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Real.gr
Σχολιάστε το άρθρο: