Κεντροαριστερά: Έσπασε το φράγμα των 100.000 συμμετοχών

Χαμόγελα ικανοποίησης στα επιτελεία των δύο υποψηφίων έφερε η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες που «έσπασε» το φράγμα των 100.000.

Η εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου για την ανάδειξη του επικεφαλής της Κεντροαριστεράς συνεχίζεται ομαλά, παρά τα προβλήματα που προκλήθηκαν νωρίτερα από τη βροχή.

Να σημειωθεί ότι στα εκλογικά κέντρα γίνεται και έρανος για τους πληγέντες της Μάνδρας. 

Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 8 το βράδυ και τα αποτελέσματα δύο ώρες αργότερα.

Γεννηματά: Μαζί πετύχαμε, μαζί για τη νίκη

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ψήφισε το πρωί στο Καματερό.

«Οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες αποφασίζουν για την μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε. Μαζί πετύχαμε. Μαζι τώρα για τη νίκη» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ανδρουλάκης: Να μη σβήσει η φλόγα της ελπίδας που άναψε την προηγούμενη Κυριακή

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, την ιδιαίτερη πατρίδα του, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να λάβουν μέρος στις εκλογές.

Στην ιδιαίτερή του πατρίδα στο Ηράκλειο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επισήμανε ότι η «η φλόγα της ελπίδας που άναψε την προηγούμενη Κυριακή πρέπει να μην σβήσει».

«Την προηγούμενη Κυριακή, ο ηθικός κόσμος της χώρας άναψε μια φλόγα ελπίδας. Εύχομαι, με τη μαζική συμμετοχή του και την επιλογή του, αυτή η φλόγα ελπίδας να μην σβήσει. Για το καλό της παράταξης, αλλά πάνω απ' όλα για το καλό της πατρίδας», επισήμανε πλαισιωμένος από συνεργάτες και υποστηρικτές του.

Μανιάτης: Τη Δευτέρα ξεκινάμε τη μεγάλη προσπάθεια για να νικήσουμε τον Λαϊκισμό

Στην Αθήνα ψήφισε ο Γιώργος Καμίνης, ενώ ο Γιάννης Μανιάτης ανέφερε ότι «σήμερα ολοκληρώνεται το πρώτο μεγάλο βήμα για την ενωμένη και ανανεωμένη Προοδευτική Παράταξη».

«Τη Δευτέρα όλοι μαζί παρόντες ξεκινάμε την μεγάλη προσπάθεια για να νικήσουμε τον Λαϊκισμό και τη Συντήρηση στις επόμενες εκλογές», πρόσθεσε.

Βενιζέλος: Ηθική υποχρέωση η ενότητα

Στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σημείωσε ότι «το στοίχημα της χώρας θα κερδηθεί στην προγραμματική αντίληψη, στην πρότασή μας». «Στη μεταρρυθμιστική αποφασιστικότητα της κοινωνίας. Όποιος μιλά συγκεκριμένα, ολοκληρωμένα, υπεύθυνα και λέει εφικτά πράγματα που θα βγάλουν τη χώρα στο μέλλον, αυτός θα κερδίσει το στοίχημα. Αυτό πρέπει να κάνει η δημοκρατική παράταξη. Εκεί κρίνεται το πολιτικό παιχνίδι πριν κριθεί στους εκλογικούς αριθμούς», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι η ενότητα «είναι ηθική υποχρέωση» όλων όσων συμμετείχαν στη διαδικασία.

Θεοχαρόπουλος: Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία που δημιουργήσαμε με τόσο κόπο

Εκεί ψήφισε και ο ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Αυτή η ευκαιρία που δημιουργήσαμε με τόσο κόπο δεν πρέπει να χαθεί. Όλοι στις κάλπες σήμερα και οι 210 χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή. Για μια ισχυρή ενιαία προοδευτική παράταξη. Με ενότητα θα τα καταφέρουμε» επισήμανε σε δηλώσεις του.

«Σήμερα ολοκληρώνεται ένα αποφασιστικό βήμα για την αναζωογόνηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς. Από εδώ και πέρα είναι πραγματικά στο χέρι μας οι διεργασίες να οδηγήσουν σε ένα σύγχρονο προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και ένα νέο πολιτικό σκηνικό στη χώρα», επισήμανε.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΗΔΙΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

topontiki

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: