Ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε με F16 πάνω από το Αιγαίο. Ήταν μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Με στολή πιλότου πέταξε με μαχητικό F-16 πάνω απ' το Αιγαίο.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην περιοχή για τις ανάγκες του 4ου Περιφερειακού Συνεδρίου  στο πρόγραμμά του συμπεριελάμβανε και επίσκεψη στην αεροπροική βάση της Λάρισας

Τον Αλέξης Τσίπρα υποδέχτηκαν  ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε στο briefing room της πτέρυγας,  ανέβηκε την σκάλα για να μπει στο F16 φόρεσε την ειδική κάσκα και πέταξε πάνω από το Αιγαίο  σε τριάδα αεροσκαφών, μαζί τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ

Στο δεύτερο διθέσιο του σχηματισμού συγκυβερνήτης ήταν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και στο τρίτο που ήταν μονοθέσιο χειριστής ήταν ο αρχηγός της Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Η πτήση ξεκίνησε στις 12.00 και ο πρωθυπουργός πέταξε πάνω από την Σύρο, την Λήμνο, τον Αη Στράτη και το Αγιο Όρος

Μάλιστα, ο ίδιος είχε διάλογο με χειριστές των μαχητικών της 337 Μοίρας.

Τσίπρας: Ήταν μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχω ζήσει

Το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των πιλότων, αυτό είναι το μυστικό της Πολεμικής Αεροπορίας» τόνισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16 C/D Block 52+ πάνω από το Βόρειο Αιγαίο, στο πλαίσιο της επίσκεψή του στην 110 Πτέρυγα Μάχης και στην 337 Μοίρα στη Λάρισα.

«Υπερασπιζόσαστε την εθνική μας κυριαρχία με την ετοιμότητά σας και την ικανότητά σας, όμως, ταυτόχρονα και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, διότι εμείς είμαστε δύναμηειρήνης, σταθερότητας και φιλίας και η ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε κίνδυνο και οποιαδήποτε απειλή είναι μία ετοιμότητα που ενισχύει τη δυναμική τής ειρήνης και της σταθερότητας σε όλη αυτήν την περιοχή» ανέφερε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους πιλότους.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, πέρα από την πατρίδα, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας υπερασπίζονται και σημαντικές αξίες που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, τις αξίες της ελευθερίας, του δικαίου και της δημοκρατίας.

Για την πτήση με το μαχητικό αεροσκάφος, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Ήταν μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχω ζήσει ποτέ».

 

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: