Τσακαλώτος: Η ΝΔ πίσω από τις εξελίξεις με την Εl Dorado

Τη ΝΔ πίσω από τις εξελίξεις με την Εl Dorado, έδειξε ευθέως από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αφορμή για την αναφορά του υπουργού Οικονομικών, έδωσε σχόλιο του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, στο περιθώριο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του στην Ολομέλεια.

«Για την επενδυτική πολιτική της Ελλάδος και την El Dorado, εμένα με καλύπτει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Ενέργειας», είπε ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε: «Νομίζω ότι ο υπουργός έθεσε πολύ καλά τα θέματα. Νομίζω ότι προσπάθησε η ΝΔ, σε συνεργασία ίσως και με την εταιρεία, να δημιουργήσει πρόβλημα, ακριβώς μετά από τη ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, όχι επενδύσεις, αλλά το πώς θα οργανωθούν οι επενδύσεις, με ποιους όρους, σε ποιο πλαίσιο, με ποια στρατηγική. Αυτό είναι το σημαντικό».

«Δεν είναι θέμα μόνο να έρθει ένας μεγάλος επενδυτής, να βλέπει έναν υπουργό και να λέει αυτό θέλω να κάνω. Το ζήτημα είναι να έχεις κανόνες, να έχεις εργαλεία και στόχευση, ποιες επενδύσεις θέλεις, ποια φίλτρα θα έχεις ώστε να μπορεί η χώρα να φύγει από την κρίση χωρίς να επιστρέψει στην περίοδο πριν από το 2009», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Είχε προηγηθεί ένα σχόλιο του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά. «Θέλω να μου πείτε, κύριε υπουργέ. Εσείς θα βγείτε στους δρόμους να πανηγυρίσετε το κλείσιμο της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, όπως ο πρωθυπουργικός σύμβουλος, ο κ. Καρανίκας που προέτρεψε μέσω του facebook τον κόσμο; Θα βγείτε; Θεωρείτε ότι είναι για τα τσακίδια οι χιλιάδες εργαζόμενοι στη Χαλκιδική; Επίσης, θεωρείτε ότι είναι για τα τσακίδια ό,τι έλεγε ο κ. Τσίπρας πριν δύο μέρες στη ΔΕΘ; Μέσα σε μια μέρα ο πρωθυπουργικός σύμβουλος στέλνει στα τσακίδια όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα