Τσίπρας στη ΔΕΘ: Η Ελλάδα του Grexit θα γίνει Ελλάδα του Grinvest

«Η αλλαγή του κλίματος και η εμπέδωση της εμπιστοσύνης δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά έχει να κάνει με συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις και την δημιουργία ενός άλλου μοντέλου παραγωγής και υλοποίησης δημοσίων πολιτικών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς στο Βελλίδειο και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα γύρισε σελίδα».

Μάλιστα απεκάλυψε αυτό που του είπε γάλλος επιχειρηματίας μετά το τέλος της επίσκεψης Μακρόν ότι «σήμερα καταφέρατε να μετατρέψτε το Grexit σε Grinvst» -με άλλα λόγια την έξοδο από το ευρώ σε επενδύσεις.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια Ελλάδα η οποία «γίνεται στρατηγικός εταίρος των σημαντικότερων οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη» καθώς ανακτάται η εμπιστοσύνη στην οικονομία και το κύρος της χώρας όπως δείχνουν επισκέψεις τύπου Μακρόν, Ομπάμα, Πούτιν.

«Υπερκαλύψαμε τους στόχους του προγράμματος για τα πρωτογενή πλεονάσματα και αυτό ενίσχυσε την διαπραγματευτική μας ικανότητα» είπε, και πρόσθεσε ότι «ο οδικός χάρτης για την απομείωση και τη βιωσιμότητα του χρέους προσφέρει τη σιγουριά ότι είμαστε πια σε θέση, με σταθερά βήματα, να ξεφύγουμε οριστικά από την παγίδα της επιτροπείας και της καταστροφικής λιτότητας».

Σημείωσε ότι δεν θα επιτρέψει «την επιστροφή στην Ελλάδα που χρεοκόπησε» και πως συνιστά χρέος «να δημιουργήσουμε θεσμούς για να μπορούμε να προστατεύσουμε αυτό που ονομάζουμε δημόσιο συμφέρον.


"Αισθάνομαι στη Θεσσαλονίκη σαν στο δεύτερο σπίτι μου" είπε ο Α. Τσίπρας λίγο μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη στις 10:00 το πρωί κατά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τάσο Τζήκα και τα μέλη της διοίκησης.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, ενημερώθηκε για τον αριθμό των συμμετοχών στη φετινή ΔΕΘ και έδειξε ενδιαφέρον για τα κινέζικα φαναράκια με τα οποία έχει στολιστεί η έκθεση και το κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς η Κίνα είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση.

Η φετινή έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, με 1.500 εκθέτες και 18 διεθνείς συμμετοχές.

Το μετρό της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ και το... ρομπότ.

Η βόλτα του πρωθυπουργού στα περίπτερα της ΔΕΘ... έκρυβε εκπλήξεις και αστεία σχόλια.

Στο περίπτερο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσίπρας είχε θερμό εναγκαλισμό με τον πρόεδρο, Στέλιο Παππά και τόνισε ότι "η νέα διοίκηση θα κριθεί από το έργο της". "Ο πήχης είναι χαμηλά αλλά πρέπει να ανέβει πιο ψηλά" τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς είπε ότι πρωταρχικός στόχος είναι η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με το επιβατικό κοινό της πόλης.


Ο Πρωθυπουργός κατά την βόλτα του στα περίπτερα ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος ενώ όλοι ξέσπασαν σε γέλια όταν αναφέρθηκε στο μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και στον ΠΑΟΚ.

"Είναι η πρώτη φορά που το μετρό δεν είναι ανέκδοτο" σχολίασε γελώντας ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: "Το μόνο που μένει είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα".

Λίγο αργότερα μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Πρωθυπουργό καθώς ένα... ρομπότ πετάχτηκε μπροστά του.

Ήταν το ρομποτάκι από το περίπτερο της Ακαδημίας ρομποτικής, την παρουσία του οποίου αντιμετώπισε αστειευόμενος ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια άκουσε την ενημέρωση του υπευθύνου.

Ο πρωθυπουργός, δεν αρνήθηκε να βγάλει και σέλφι με μια γυναίκα ντυμένη στα κόκκινα.

Δεν έλειψαν και φέτος οι εντάσεις

Διαμαρτυρία στους χώρους της 82ης ΔΕΘ, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

«Υπήρξε μια ομάδα συνδικαλιστικών στελεχών που μπήκε στο χώρο της ΔΕΘ προσπαθώντας να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό» επισήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης και ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει τρεις φορές ραντεβού με τον κ. Τσίπρα.

«Συμμετέχουμε στην απογευματινή κινητοποίηση των συνδικάτων στο άγαλμα του Βενιζέλου. Θα διαδηλώσουμε με κορύφωση στη νότια πύλη της έκθεσης» πρόσθεσε.

Στα περίπτερα της ΔΕΘ ξεναγηθηκε ο Τσίπρας. Βίντεο

Ένταση έξω από τη ΔΕΘ

H selfie του Τσίπρα στη ΔΕΘ: Για να δω, είμαι ωραίος; Βίντεο
cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα