Εξελίξεις στην Κεντροαριστερά. Θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέους υποψήφιος;

Καταιγιστικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς μέχρι και την Παρασκευή οπότε κλείνει ο κύκλος των υποψηφιοτήτων για το πρόσωπο που θα ηγηθεί του χώρου.

Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Ραγκούσης και Γιάννης Μανιάτης είναι τα πέντε πρόσωπα που έχουν ήδη ανακοινώσει θέσεις και προθέσεις για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου φορέα.

Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, ο αριθμός των διεκδικητών αναμένεται πως θα αυξηθεί.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τι θα κάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μάλιστα την ίδια ώρα δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη από τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου έδωσε το παρών στην εκδήλωση για τα 43α γενέθλια της Χαριλάου Τρικούπη και τα στελέχη του κόμματος του θα έχουν συνάντηση την Τετάρτη, με στόχο να καθορίσουν την από εδώ και πέρα στάση τους στην εσωκομματική διαδικασία.

Για την ώρα παραμένει σενάριο μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, ωστόσο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει, στην περίπτωση που δεν κατέβει ο ίδιος.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τη διεκδίκηση της ηγεσίας κλείνει στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει στις 26 Σεπτεμβρίου η ανακήρυξη των υποψηφίων. Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να υποβάλει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου κατάλογο με τουλάχιστον 1.000 υπογραφές. Αυτές θα πρέπει να προέρχονται από πολίτες που κατοικούν σε τουλάχιστον επτά από τις 13 περιφέρειες της χώρας, με ελάχιστο νούμερο τις 50 υπογραφές ανά περιφέρεια. Παράλληλα θα πρέπει να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 2.000 ευρώ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα