Τόσκας: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική επίθεση στη χώρα μας

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική επίθεση στη χώρα μας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σχολιάζοντας την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη.

"Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τέτοιες απειλές, για τέτοιους κινδύνους στη χώρα μας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν γενικότερα κίνδυνοι... Ποτέ δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιος ενέργεια κάποιου 'μοναχικού λύκου', γιατί δυστυχώς η αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή είναι μεγάλη" σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τόσκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι "η χώρα είναι πυλώνας όχι μόνο σταθερότητας, αλλά και ασφάλειας και ηρεμίας σε σύγκριση, όχι μόνο με τον άμεσο περίγυρο μας, αλλά και με την υπόλοιπη Ευρώπη... Μεγάλες πρωτεύουσες ζουν μέσα στον φόβο, πρέπει να επιδιώξουμε να απορρίψουμε και να πολεμήσουμε τον φόβο στην Ευρώπη".

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα το πρόβλημα της τρομοκρατίας θα μπορέσει να αρχίσει να αντιμετωπίζεται, μόνο εάν επικρατήσει ειρήνη στην Μέση Ανατολή.

 

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα