Τα μηνύματα των κομμάτων για το θάνατο της Ζωής Λάσκαρη

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος με ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα social media αποχαιρετά την ηθοποιό Ζωή Λάσκαρη, η οποία έφυγε ξαφνικά σήμερα από τη ζωή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον σύζυγό της Αλέξανδρο Λυκουρέζο και του εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο της Ζωής Λάσκαρη, επισημαίνοντας με έμφαση την ξεχωριστή συμβολή της στο χώρο του Ελληνικού Θεάτρου και Κινηματογράφου.

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Ζωή Λάσκαρη, μια σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό, που αφήνει πίσω της ανεξίτηλο στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο και στο θέατρο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους», σημειώνει σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


«Η Ζωή της μεγάλης οθόνης, η Ζωή του θεάτρου έφυγε ξαφνικά. Το ατίθασο κορίτσι του ελληνικού κινηματογράφου, η ηθοποιός που λάτρεψε ο φακός, η Ζωή Λάσκαρη θα συνεχίσει να είναι κοντά μας, μέσα από τις ταινίες της. Θα παραμείνει ζωντανή στη μνήμη μας λαμπερή και γενναιόδωρη, δυναμική κι αυθόρμητη, αληθινός και γήινος άνθρωπος, έτσι όπως έζησε. Καλό ταξίδι. Εκφράζω στους οικείους της τα θερμά μου συλλυπητήρια», ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Τη θλίψη του για τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη εξέφρασε και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος και δήλωσε ότι η εκλιπούσα υπήρξε σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής για τον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο. Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της και ιδιαιτέρως στον σύζυγό της Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η απώλεια της Ζωής Λάσκαρη μας γεμίζει με θλίψη. Εξαιρετικά αγαπητή στον καλλιτεχνικό χώρο λόγω της απλότητάς της, η Ζωή Λάσκαρη άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο των δεκαετιών του ΄60 και ΄70, πρωταγωνιστώντας σε δεκάδες ταινίες που είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό. Επιπλέον, αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία της και στο θέατρο, στο οποίο έπαιξε μια ευρεία γκάμα ρόλων μέχρι και πρόσφατα. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Φτωχότερο το θέατρο και ο κινηματογράφος μας από σήμερα. Έσβησε ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια. Καλό ταξίδι Ζωή!».



Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια της Ζωής Λάσκαρη.

Ήταν μια από τις τελευταίες μεγάλες Ελληνίδες ηθοποιούς του κινηματογράφου και του θεάτρου.

Η Ζωή Λάσκαρη με το ταλέντο και τη λάμψη της προσωποποίησε μια ολόκληρη εποχή της ελληνικής κοινωνίας σε μια αισιόδοξη φάση της.

Κατόρθωσε να μείνει ουσιωδώς παρούσα στα καλλιτεχνικά πράγματα της χώρας επενδύοντας στο θέατρο και στηρίζοντας με γενναιοδωρία νεότερους ηθοποιούς.

Είναι βέβαιο ότι οι ταινίες της, με τις οποίες μεγάλωσαν δύο γενιές Ελλήνων, θα μας συντροφεύουν για πολλά ακόμα χρόνια.

Θα μας λείψει.

Στον σύζυγό της Αλέξανδρο Λυκουρέζο και στις κόρες της Μαρία - Ελένη και Μάρθα, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Οι Τομείς Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θλίψη αποχαιρετούν τη Ζωή Λάσκαρη, μια από τις δημοφιλέστερες σταρ του Ελληνικού Κινηματογράφου. Από τις πιο όμορφες γυναίκες της μεγάλης οθόνης, ξεκίνησε την καριέρα της από τα Καλλιστεία για να γίνει το χρυσό κορίτσι της Φίνος Φιλμς, πρωταγωνιστώντας στις δεκάδες μεγάλες επιτυχίες του Φιλοποιμένα Φίνου κάνοντας το ντεμπούτο της στον κατήφορο και περνώντας έπειτα στα θρυλικά μιούζικαλ της εποχής στο πλευρό του Γιάννη Δαλιανίδη. Στο θέατρο συνεργάστηκε με τους Κακογιάννη, Βουτσινά, Βολανάκη, Φασουλή, Τσακίρη, Ρεμούνδο, Θεοδοσιαδη, Μπάκα, Δαλιανίδη και άλλους. Μεγάλες της επιτυχίες στο θέατρο τη δεκαετία του 70 η Μαριχουάνα Στοπ και οι Εραστές του Ονείρου δίπλα στον Τόλη Βοσκόπουλο. Σταθμό στη θεατρική της πορεία το 1990 η Καινούρια Σελίδα του Νηλ Σαιμον με το Μίνωα Βολανάκη και ο Ορφέας στον Άδη το 1994 για το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά. Τα τελευταία χρόνια είχε τη δική της θεατρική στέγη στην Αθηναΐδα και ήταν η ίδια Θιασάρχης και Παραγωγός. Είχε διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με το Ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Αβραμόπουλου.Θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγο της Αλέξανδρο Λυκουρέζο και τις κόρες της. Θα τη θυμόμαστε. Καλό της ταξίδι».

«Για την ξαφνική απώλεια της μεγάλης μας ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη, η οποία πρόσφατα είχα την τύχη να με τιμήσει με τη φιλία της, εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της», τονίζει σε δήλωσή του ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ζωή μας αιφνιδίασες. Σαν να ήθελες να αποφύγεις αποχαιρετισμούς & ψιθύρους. Σε ευχαριστούμε πρωταγωνίστρια για την ομορφιά που μας πρόσφερες», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.



news

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα