Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός είπε ψέματα παρουσιάζοντας την έκταση της καταστροφής στο μισό

Για προσπάθεια να υποτιμηθεί από τον πρωθυπουργό η καταστροφή από τις πυρκαγιές έκανε λόγο ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ.Οικονόμου δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός είπε ψέματα παρουσιάζοντας την έκταση της καταστροφής στο μισό, από 30.000 στρέμματα σε 15.000» και μίλησε για «τεράστια ανεπάρκεια και πολιτική ανικανότητα» της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

Αναφερόμενος στη συνολική κατάσταση στο χώρο υγείας και το ΕΚΑΒ τόνισε ότι ειδικά για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, στην Αττική υπήρχε μια «κακή εικόνα, με 60 ασθενοφόρα εκτός λειτουργίας, ούτε 45-50 να λειτουργούν και καμιά 25αριά τις βραδινές ώρες, εικόνα που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή γιατί οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες»

«Όταν, λοιπόν, 5 εκατομμύρια πληθυσμός ικανοποιείται απ΄αυτόν τον μικρό στόλο, μη μας προβληματίζει αύριο αν θα έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις» είπε ο κ.Οικονόμου.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αυτή είναι η εικόνα που λαμβάνουν από τους αρμόδιους φορείς και από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, «πράγμα που η κυβέρνηση σήμερα ούτε καν μπορεί να ακούει, ενώ μέχρι χθες πρωτοστατούσε στα επεισόδια μαζί με τους συνδικαλιστές».

Αν και τα προβλήματα, σύμφωνα με τον κ.Οικονόμου, δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά, εντούτοις η κριτική της ΝΔ στρέφεται στο ότι «επί 2,5 χρόνια άφησε τα πράγματα να χειροτερέψουν και επιδεινώθηκε η κατάσταση δημιουργώντας μια πρωτοφανή εικόνα διάλυσης».

Όσον αφορά το αίτημα για εκλογές τόνισε ότι «αν η κυβέρνηση φύγει αύριο το πρωί, θα είναι ιδεατή κατάσταση», αλλά «αν θέλουν να μείνουν, ας δουλέψουν, ας αφήσουν το διαδίκτυο και τις παρόλες κενού περιεχομένου».

«Η ΝΔ καταθέτει τις προτάσεις της, ρεαλιστικές και κοστολογημένες, χωρίς να τάζει τίποτα, δεν υπάρχει υποσχεσιολογία απέναντι σε μια ομάδα που κατέλαβε με δόλιο τρόπο την κυβέρνηση και την εξουσία, για να μην κάνει απολύτως τίποτα απ΄ότι είπε και να κάνει ακριβώς τα αντίθετα» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα