ΚΚΕ: Να ληφθούν τώρα όλα τα απαιραίτητα μέτρα για την οριστική αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Την άμεση λήψη, από κάθε αρμόδια κρατική και τοπική αρχή, όλων των απαραίτητων μέτρων για την οριστική αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής, αλλά και όσων βρίσκονται σε εξέλιξη και στις άλλες περιοχές της χώρας, ζητεί το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, το ζήτημα αυτό έθεσε νωρίτερα σε τηλεφωνική επικοινωνία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στον αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, από τον οποίο και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα, ενώ αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Βαρνάβα βρίσκεται κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή, Γιάννη Γκιόκα.

«Η ύπαρξη πιθανού σχεδίου εμπρησμών», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «πάνω και στην εμπορευματοποίηση της γης, όχι μόνον δεν μειώνει, αλλά αυξάνει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία ακολουθώντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συντηρεί κι ενισχύει την υποχρηματοδότηση και τις τεράστιες ελλείψεις στον τομεά της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης».

«Κατά συνέπεια», καταλήγει η ανακοίνωση, «ο καβγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στη ΝΔ πάνω στα καμένα, δεν μπορεί να κρύψει την ενοχή τους για την "εμπρηστική" τους πολιτική.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα