Τσίπρας: Νέο όραμα για την Εκπαίδευση. όχι στην αξιολόγηση των ΑΕΙ με συνθήκες... survivor

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για ενίσχυση της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα.

Στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις προσπάθειες οικονομικής ενίσχυσης. Κάναμε πράξη το αυτοκνόητο, είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. Τα σχολεία ανοίγουν στην ώρα τους και με παρόντες τους δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία στα χέρα των μαθητών από τις πρώτες ημέρες

«Η Παιδεία είναι θέμα βαθιά κοινωνικό, επηρεάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν μέσα στην κοινωνία και έχουν πρόσβαση στην πληροφορία και τη γνώση. Η Παιδεία είναι δημοκρατικό δικαίωμα για να μπορούν οι πολίτες να ασκούν κριτική στην εξουσία. Η παιδεία είναι ζήτημα Δημοκρατίας» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία, στην Ολομέλεια του Σώματος.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, τόνισε ότι φιλοσοφία του συνίσταται σε περισσότερη δημοκρατία, θέσπιση δημοκρατικών κανόνων, άνοιγμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα, σύνδεση με την κοινωνία και αυτό που, όπως είπε, ονομάζουμε προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Στόχος είναι να στήσουμε ένα νέο όραμα για την εκπαίδευση. Να βάλουμε στο παρόν τα θεμέλια του μέλλοντος, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει: Συγκροτούμε δομές που θα βοηθήσουν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να συνδέονται μεταξύ τους και με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Καταργούμε τα συμβούλια διοίκησης για να αποκαταστήσουμε την δημοκρατία και το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η άποψη της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη για την αξιολόγηση, είναι μια ακραία φιλελεύθερη αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας και των πανεπιστημίων και συμπλήρωσε: Ριγμένα στην αρένα του ανταγωνισμού θα αλληλοσκοτώνονται για το ποιο θα επιβιώσει στο ακαδημαϊκό "survivor". Όλοι εναντίον όλων και ο καθένας μόνος του. Αξιολόγηση ναι, ακαδημαϊκή ζούγκλα όχι.

Μητσοτάκης: Θα καταργήσουμε το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία

Βουλή, Live: Υψηλοί τόνοι για τις αλλαγές στην Παιδεία

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα