Βουλή, Live: Υψηλοί τόνοι για τις αλλαγές στην Παιδεία

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στην ανώτατη εκπαίδευση, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι γυρίζει τα πανεπιστήμια στο παρελθόν.

H κοινοβουλευτική διαδικασία συνεχίζεται σήμερα με παρεμβάσεις των πολιτικών αρχηγών.

Στο βήμα βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, είναι προγραμματισμένο να μιλήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε ότι το κόμμα του απορρίπτει το νομοσχέδιο, καθώς δίνει άσυλο στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, χωρίς να κάνει ούτε μία αναφορά στις ανάγκες των φοιτητών των λαϊκών οικογενειών. Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για το «προκλητικό πανηγύρι», όπως είπε, που έστησε με την επιστροφή της χώρας στις αγορές.

Η συζήτηση κινήθηκε σε υψηλούς τόνους και χθες. Ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη χθες έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας σε σειρά ρυθμίσεων που αφορούν στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, ενώ έκανε λόγο για βουτιά στο παρελθόν και τις πιο ζημιογόνες πρακτικές του. Οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και η Νίκη Κεραμέως από τη ΝΔ. Όπως είπε, με τη διάταξη για το άσυλο οι πάσης φύσεως εγκληματίες θα δρουν ανενόχλητοι. «Άλλο άσυλο ιδεών και άλλο άσυλο εγκληματιών», ανέφερε και επέκρινε την κυβέρνηση και για το ρύθμιση που αφορά στον τρόπο εκλογής πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων, λέγοντας ότι στοχεύσει στον κομματικό έλεγχο των ιδρυμάτων.

Πυρά σε ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη που θέτουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας τώρα που είναι στην αντιπολίτευση, έριξε από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης, κατηγορώντας και την κυβέρνηση ότι έφερε προς ψήφιση ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο.

«Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε ένα εκατοστό στο να καθιερώσουμε σωστούς ακαδημαϊκούς κανόνες, τους οποίους όταν ακούει η αντιπολίτευση κάτι παθαίνει», είπε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Τόνισε ότι «το σημερινό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ σύντομα θα είναι παρελθόν» και περνώντας στην αντεπίθεση κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί με δικονομίστικο τρόπο να προστατεύσει όσους αυθαιρετούν και υπονομεύουν τα μεταπτυχιακά προγράμματα.

Τσίπρας: Νέο όραμα για την Εκπαίδευση. όχι στην αξιολόγηση των ΑΕΙ με συνθήκες... survivor

Μητσοτάκης: Θα καταργήσουμε το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα