Μοσκοβισί: Mπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς. Θα είμαστε στο πλευρό σας

Ο κύριος Μοσκοβισί έγινε δεκτός σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ό,τι συμφωνήσαμε θα το τηρήσουμε στο ακέραιο και όταν θα έρθει η ώρα θα γίνει αυτό που πρέπει από τους εταίρους στο θέμα του χρέους. Εχετε ένα όραμα, δεν διαλέξατε τον δρόμο της απλής διαχείρισης. Εύχομαι αυτό το όραμα να σας αναγνωριστεί», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχαν οι κ.κ. Παυλόπουλος και Μοσκοβισί, ο Γάλλος επίτροπος υπογράμμισε κλείνοντας: «Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της. Μπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς. H Koμισιόν ήταν και θα παραμείνει στο πλευρό σας, μπορείτε να υπολογίζετε στην συνδρομή μας».

Επίσης τόνισε πως "η Ελλάδα βρίσκεται σε μια εξαιρετική θέση, οι δανειστές επίσης έχουν συμφωνήσει σε αυτό. Επανέρχεται σιγά σιγά στις αγορές. Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση των σχέσεων της Ελλάδας, με την ΕΕ".  Ωστόσο, δεν έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής. Πρέπει να συνεχίσουμε τις σοβαρές μας προτάσεις.

Στη συνέχεια, ο επίτροπος της ΕΕ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις 10:45 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ  στις 12 το μεσημέρι με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, συναντάται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης ο κ. Μοσκοβισί θα έχει συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Σημειώνεται πως ο Ευρωπαίος επίτροπος εκτίμησε ότι η Ελλάδα βλέπει επιτέλους «φως» έπειτα από πολλά δύσκολα χρόνια, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η Αθήνα ήταν «αναμφισβήτητα πολύ δύσκολες», αλλά «απαραίτητες».  «Η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο μιας απίστευτης οικονομικής και δημοσιονομικής θύελλας», όμως «σήμερα τα πράγματα πάνε σαφώς καλύτερα», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα