Πολιτική θύελλα για τις αποκαλύψεις στο βιβλίο Βαρουφάκη. Αλέξη αυτό είναι κλοπή

Πολιτική Θύελλα προκαλεί το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, το όποιο περιλαμβάνει διαλόγους από την περίοδο των διαπραγματεύσεων το καλοκαίρι του 2015.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στρέφουν στα βέλη τους κατά της κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πάψει να σιωπά και επισημαίνει ότι: «Τα στοιχεία που δημοσιεύονται απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Είναι χρέος της να παρέμβει, να επιτελέσει το καθήκον της και να συμβάλλει στην αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας».

Α. Γεωργιάδης: Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε την κυβέρνηση «συμμορία», λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός σε όλες τις προκλήσεις επιλέγει τη σιωπή.

«Ο Χουλιαράκης "προδότης", ο Σταθάκης "άθλιος", ο Παππάς να λέει “θα δείρουμε τον Στουρνάρα” και ο Τσίπρας να λέει θα τον διώξουμε με μπουνιές και κλωτσιές. Αυτά δεν λέει; Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Βαρουφάκης προκαλεί συνεχώς τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας σε όλες αυτές τις διαδοχικές προκλήσεις επιλέγει τη σιωπή. Ο κ. Τσίπρας δεν λέει τίποτα γιατί φοβάται. Φοβάται αυτό που λέει ο κ. Βαρουφάκης στην πρώτη σελίδα του βιβλίου του. Ότι τα έχει όλα γραμμένα στο κινητό του. Και προφανώς αυτά που έχει στο βιβλίο του είναι τα πιο ανώδυνα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παπαδημούλης: Ο Βαρουφάκης αυτοπροβάλλεται…

Ποτέ δεν ήταν επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιο Λαφαζάνη για τη δραχμή τονίζει με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο twitter ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη και προσθέτει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών «απλά αυτοπροβάλλεται».

Ποτάμι: Ο κ. Τσίπρας δεν δικαιούται να σιωπά

Τους διαλόγους, που δημοσιεύονται στο νέο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας.

«Ο κ. Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει να μιλήσει για όσα αδιανόητα αποκαλύπτει κατά καιρούς ο κ. Βαρουφάκης. Τώρα δεν δικαιούται να σιωπά», σημειώνει, μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας.

Αυλωνίτου: Ο Βαρουφάκης κάνει σαν την Βουγιουκλάκη

Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη παρομοίασε τον Γιάνη Βαρουφάκη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και μετά τις διαφημίσεις και πριν ο δημοσιογράφος παρουσιάζει το πάνελ της εκπομπής, στο οποίο συμμετείχε, έπαιξε το τραγούδι "Σήκω χόρεψε συρτάκι" από την ταινία "Η κόρη μου η σοσιαλίστρια".

Αυτό αποτέλεσε την ιδανική «πάσα» για την κ. Αυλωνίτου για να σχολιάσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών. «Επίτηδες μου βάλατε Αλίκη... Έχω πει επανειλημμένως ότι ο κ. Βαρουφάκης "Βουγιουκλακίζει"», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ για τους διαλόγους Βαρουφάκη

«Αν κάτι αποδεικνύει η αναζωπύρωση της συζήτησης για το 2015, είναι το πώς οι κυρίαρχοι κύκλοι, του συστήματος και της ΕΕ, αξιοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό του για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και για να σπείρουν στο λαό την απογοήτευση», επισημαίνει , μεταξύ άλλων, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα