Γαβρόγλου: Σύντομα παρελθόν το σημερινό καθεστώς των πανελλαδικών

Αλλαγές στο σημερινό καθεστώς των πανελλαδικών εξετάσεων προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, αναφερόμενος στην επικείμενη μεταρρύθμιση για το νέο Λύκειο.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Αυγή», ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως σύντομα θα κατατεθεί πρόταση από πλευράς του υπουργείου, βάσει της οποίας, «από τη δομή του λυκείου και την ενίσχυση του εθνικού απολυτηρίου θα μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου, στόχος είναι «η σχετική νομοθέτηση για την αρχιτεκτονική του νέου Λυκείου να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο, ώστε οι μαθητές της Α' Λυκείου φέτος να γνωρίζουν πώς θα μπουν στα πανεπιστήμια σε τρία χρόνια».

Την ώρα που οι επικείμενες ρυθμίσεις Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις και συγκροτούν μέτωπο από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Παιδείας σχολιάζει ότι «προκαλούν θλίψη οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη και ορισμένων κομμάτων, που ζητούν την απόσυρση το νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση». Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, υπόσχεται «λουκέτα» μέσω της εξοντωτικής αξιολόγησης, ξαναζεσταίνοντας το αντιμεταρρυθμιστικό μέτωπο με Βενιζέλο, Διαμαντοπούλου και Ποτάμι».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα