Στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο ο πρωθυπουργός μετά τη χειρουργική επέμβαση

Στον 5ο όροφο του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου νοσηλεύεται ο πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας, μετά την επέμβαση ομφαλοκήλης στην οποία υποβλήθηκε το μεσημέρι.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε αισθανθεί πόνους την Πέμπτη και αφού εξετάστηκε από γιατρό κρίθηκε αναγκαία η άμεση εισαγωγή του σε Νοσοκομείο.

Όπως και συνέβη λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν και μεταφέρθηκε υπό άκρα μυστικότητα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο. Αφού υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα, διαγνώστηκε με περισφιγμένη κήλη, δηλαδή σοβαρή επιπλοκή της ομφαλοκήλης.

Η περισφιγμένη κήλη έχει επώδυνα συμπτώματα (πόνος, διόγκωση, οίδημα) και συχνά οδηγεί και σε απόφραξη του σπλάχνου που περισφίγγεται, με αποτέλεσμα την ελάττωση της αιμάτωσης του και ειλεό ή και νέκρωση του.

Η διάγνωση δεν άφηνε περιθώριο στους γιατρούς. Έτσι ο πρωθυπουργός εισήχθη στο χειρουργείο.

Η επέμβαση διήρκεσε λιγότερο από μισή ώρα και η επέμβαση κρίθηκε επιτυχής.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός οδηγήθηκε σε μονόκλινο δωμάτιο του 5ου ορόφου για να συνεχιστεί η παρακολούθηση από τους γιατρούς.

Τότε εκδόθηκε και η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, η οποία αναφέρει ότι: «O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εισήχθη σήμερα στις 15:00 στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, όπου υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη επέμβαση αφαίρεσης κήλης. Ο πρωθυπουργός θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τους θεράποντες ιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα