Βουλή: Μετωπική για Καμμένο, τρομοκρατία, Χρυσή Αυγή

Στη συνομιλία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με ισοβίτη αναφέρθηκε και στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν γνώριζε για αυτή την επικοινωνία και είπε με έμφαση ότι «όσο αγαθές μπορεί να είναι οι προθέσεις αυτού που εμπλέκεται, αυτά δεν συμβαίνουν σε δημοκρατικές χώρες».

«Δύο τινά συμβαίνουν. Ή το γνωρίζατε, οπότε έχουμε ανάμειξη σε επίπεδο πρωθυπουργού σε μια υπόθεση άκρως προβληματική ή δεν τον γνωρίζατε, οπότε ο κ. Καμμένος έχει αυτονομηθεί πλήρως και κακώς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης σας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και ρώτησε τον κ. Τσίπρα αν συμφωνεί να γίνει εξεταστική επιτροπή για το ζήτημα αυτό.

«Ιδού η Ρόδος, ελάτε να φτιάξουμε μια εξεταστική. Εγώ δεν καλύπτω κανένα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας για την οικονομία υπενθύμισε συνέντευξη του πρωθυπουργού κατά την οποία ανέφερε συγκεκριμένα μέτρα τα οποία δεν θα δεχόταν.

«Αιδώς Αργείοι κ. Τσίπρα με την υποκρισία πια. Αυτά λέγατε πριν 5 μήνες και τα δεχτήκατε όλα. Εσείς υπογράψατε το 4ο μνημόνιο. Όλοι εσείς που σας υπερασπίστηκε ο κ. Τσίπρας επειδή είπα ότι τα κάνετε όλα για την καρέκλα. Δεν θα πάρω τίποτα πίσω από όλα αυτά. Δεν βρέθηκε ένας να πει "δεν μπορώ να πάρω πίσω αυτά που έλεγα και να παραιτηθεί". Ούτε ένας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και μεταξύ άλλων αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση ξέχασε τον στόχο της ποσοτικής χαλάρωσης.

Κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν θεωρεί καλή τη διαπραγμάτευση που έγινε το α' εξάμηνο του 2015 και ζήτησε εξεταστική επιτροπή για όσα έγιναν εκείνη την περίοδο.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στο Politico ξεκαθαρίζοντας ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω.

«Η τρομοκρατία -θα το επαναλάβω άλλη μια φορά, η τρομοκρατία, όχι η βία- με μία εξαίρεση, την τραγική δολοφονία του Π. Φύσσα, είχε προέλευση από τη μήτρα της άκρας αριστεράς. Είτε σας αρέσει είτε όχι», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και απαντώντας στις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: «Σε εμένα θα πείτε ντροπή μου; Εσείς δεν ντρέπεστε λίγο; Έχετε αντιληφθεί σε ποιον μιλάτε; Μιλάτε σε κάποιον που έχει θρηνήσει θύματα».

Στο τέλος της ομιλίας του απάντησε σε μία ακόμη αναφορά του πρωθυπουργού. «Τρίτη φορά κάνατε αυτή την αναφορά. Δεν γεννήθηκα ανεπάγγελτος. Εργάστηκα 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και στην Εθνική, και στο εξωτερικό. Εσείς κ. Τσίπρα που έχετε δουλέψει; Ποιος είναι προϊόν του κομματικού σωλήνα και ποιος όχι; Μην ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη κ. Τσίπρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πριν κατέβει από το βήμα αναφέρθηκε και σε μία φράση του Κάρλ Μαρξ. «Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος. Καλά θα κάνετε να τον ακούσετε. Το άθλιο εκλογικό αποτέλεσμα αφορά εσάς. Η χωρίς τέλος αθλιότητα αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τη δημοκρατία, το παρόν και το μέλλον της πατρίδας. Η μονή σας υπηρεσία στον τόπο είναι να δώσετε επιτέλους το λόγο στο λαό. Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τσίπρας: Να πάτε στη Δικαιοσύνη

Εάν έχει την οποιαδήποτε ένδειξη ή παραπάνω στοιχείο αναφορικά με την υπόθεση Noor1 να πάει στη Δικαιοσύνη η οποία ήδη διερευνά την υπόθεση αυτή, κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντώντας του σχετικά με την πρόταση του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, χαρακτηρίζοντας άσκοπη μια τέτοια πρόταση, εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η υπόθεση αφορά ένα πλοίο που βρέθηκε με πάνω από 2 τόνους ηρωίνης και ότι στη δικαστική εξέλιξη γίναμε μάρτυρες αιφνίδιων θανάτων πολλών εκ των βασικών μαρτύρων. Είπε ότι κάνει εντύπωση σε όλους ότι αυτή υπόθεση δεν ήρθε στη Βουλή όταν το πανελλήνιο βοούσε, αλλά ήρθε προσφάτως όταν η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να εμπλέξει τον υπουργό Άμυνας κατηγορώντας τον για προσπάθεια παρέμβασης στη δουλειά της δικαιοσύνης.

«Η υπόθεση αυτή κ. Μητσοτάκη διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και είναι το λιγότερο άσκοπο να προτείνετε εδώ στη Βουλή να συστήσουμε εξεταστική επιτροπή», τόνισε. Είπε ότι ο υπουργός συνομίλησε όταν αυτός που είναι μέσα του ζήτησε βοήθεια προκειμένου να δώσει φως σε μια σκοτεινή υπόθεση και τον παρέπεμψε στη δικαιοσύνη να πει αυτό που γνωρίζει. Οποιαδήποτε ένδειξη παραπάνω από αυτό έχετε, δεν χρειάζεται να ζητάτε εξεταστική. Πηγαίνετε στη Δικαιοσύνη, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της Δικαιοσύνης, να πάτε να καταθέσετε ό,τι έχετε, προκειμένου να διερευνηθεί με όλα τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης».

Ο πρωθυπουργός σχολίασε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι «τα συμπεράσματα όλων μας σε σχέση με το κατά πόσον σας έπιασε τώρα ο πόνος γι' αυτή την υπόθεση, ας το βγάλει ο καθένας μόνος του».

Βία, τρομοκρατία και Χρυσή Αυγή

Στα ύψη ανέβηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την αναφορά του προέδρου τηςν ΝΔ στο Politico σχετικά με τη βία της Αριστεράς.

Ο πρωθυπουργός παρενέβη δύο φορές μετά τη δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη εγκαλώντας τον ότι ενώ είχε την ευκαιρία να διορθώσει ένα «ιστορικό ατόπημα που διέπραξε», επιχειρεί να ψαρέψει στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου, όπως είπε. «Είναι ντροπή, προκειμένου να χαϊδέψετε τα αυτιά της ακροδεξιάς και της ΧΑ, να εμφανίζεστε στο Κοινοβούλιο ως ανιστόρητος», είπε και του ζήτησε να ανακαλέσει και να προσδιορίσει τη θέση του απέναντι στην ιστορία του τόπου, χαρακτηρίζοντας «ανισοβαρή, άδικη και ανιστόρητη» την τοποθέτηση που μόλις είχε κάνει.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτός ο τόπος έχει νωπή ιστορία και μνήμη και ότι ο λαός θυμάται πόθεν προέκυψε η βία και η τρομοκρατία και μέσα από ποιο κλίμα προέκυψε η πιο ακραία μορφή τρομοκρατίας που είναι η καταπάτηση του Συντάγματος και η δικτατορία. Γνωρίζει ο λαός, τόνισε, από πού προέρχεται ιστορικά η τρομοκρατία και η βία, για να προσθέσει ότι μετά βέβαια υπήρξε και από την άκρα αριστερά «και αναφέρεστε φαντάζομαι στη 17Ν». Όμως, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «είναι δυνατόν να έρχεστε εδώ ως αρχηγός μια ιστορικής παράταξης που πράγματι συνέβαλε σε αυτή την κοινή υπόθεση που λέγεται "εθνική συμφιλίωση" και να μας λέτε ότι η τρομοκρατία και η βία προέρχεται μόνο από την άκρα αριστερά;». «Δεν υπήρξε κ. Μητσοτάκη σ' αυτόν τον τόπο για σας η δολοφονία του Λαμπράκη, η υπόθεση "Καρφίτσα", η δολοφονία του Πέτρουλα, η δολοφονία του Τεμπονέρα, δεν υπήρξε η ακραία μορφή βίας από την πλευρά της άκρας δεξιάς;», είπε προς τον πρόεδρο της ΝΔ.

Παίρνοντας ξανά τον λόγο μετά την παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη, πρωθυπουργός τον κατηγόρησε εκ νέου ότι στην προσπάθεια του «να χρυσώσει το χάπι, επιμένει σε κάτι πραγματικά ανιστόρητο». Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν θέλει να αναγνωρίσει και δεν πρόκειται να το κάνει, ως αριστερή ιδεολογία, οποιονδήποτε που αφαιρεί την ύψιστη ελευθερία που είναι η ανθρώπινη ζωή. Τόνισε παράλληλα ότι ούτε και πρόκειται να αποδεχτεί ο ίδιος -ούτε κανείς απ' όλους που κουβαλούν μια ιστορία στην πλάτη τους, ανθρώπων που θυσίασαν τη ζωή τους στα ξερονήσια για τα πιστεύω τους, ποτέ υψώνοντας το πιστόλι απέναντι σε απροστάτευτους ανθρώπους, αλλά δίνοντας μάχη για τη ζωή τους- «αυτό που με προτρέπετε να κάνω: Να αποδεχτώ ότι η βία και η τρομοκρατία έχουν μονοδιάστατα ρίζα και μήτρα την αριστερά».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι σύμφωνα με το Politico η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ήταν πως «η βία υπήρξε σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα πρόσφατα χρόνια» και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, εάν άλλα είπε και άλλα δημοσιεύτηκαν, να το διευκρινίσει. «Αυτή είναι μια ανιστόρητη προσέγγιση τόσο για σας που προέρχεστε πράγματι από μια οικογένεια που είχε θύμα και γι' αυτό θα πρέπει να δείχνει μια ανοικτόμυαλη προσέγγιση», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Είναι δυνατόν να παραγράφετε το γεγονός ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη υπήρχαν κρούσματα οργανωμένης βίας από την πλευρά της ακροδεξιάς;».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πει τι είναι για τη ΝΔ η Χρυσή Αυγή. «Εμείς λέμε ότι πέρα από πολιτικό κόμμα, είναι η ίδια ή οι παραφυάδες της εγκληματική οργάνωση και το λέμε ανοικτά στον λαό. Εσείς θα συμφωνήσετε με αυτό; Εάν λοιπόν κι εσείς το λέτε, τότε και στη συνέντευξή σας και εδώ διαπράξατε ατόπημα».

«Διαστρεβλώσατε τα λεγόμενα μου. Μίλησα για την τρομοκρατία μετά την μεταπολίτευση όχι γιατί συνέβη πριν τη χούντα» διευκρίνισε ο Κ. Μητσοτάκης και κάλεσε με την σειρά του τον κ. Τσίπρα να αναγνωρίσει την «ιστορική πραγματικότητα» ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα έχει ακροαριστερό πρόσημο.

«Γιατί αναφέρετε την υπόθεση Τεμπονέρα; Εγώ μιλάω για οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες που συστηματικά δολοφονούσαν» είπε και επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που επέτρεψε σε αυτή την τρομοκρατία να υπάρχει και να δολοφονεί αθώους ανθρώπους.

Θα ήταν ένδειξη μεγάλη πολιτικής γενναιότητας και προσφοράς στην δικαιοσύνη αν αναγνωρίζατε αυτή την ιστορική αλήθεια».

«Είναι μια αποκρουστική ναζιστική οργάνωση η οποία έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης...σας καλύπτει;» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα