ΠΟΕ - ΟΤΑ: Βελτίωση κλίματος μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα

Ικανοποιημένος δήλωσε μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των συμβασιούχων με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών, με την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να αναμένεται το μεσημέρι της Τρίτης να αποφανθεί για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργο Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο τράπεζι τέθηκαν νέες προτάσεις, οι οποίες συζητήθηκαν. «Τώρα θα πάμε στην Εκτελεστική Επιτροπή να τις αξιολογήσουμε και στην επόμενη ώρα θα πάρουμε την απόφασή μας, πρόσθεσε»

Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργο Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, στο Μέγαρο Μαξίμου, για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων. Όπως ανέφερε, στο τράπεζι τέθηκαν νέες προτάσεις, οι οποίες συζητήθηκαν. Τώρα θα πάμε στην Εκτελεστική Επιτροπή να τις αξιολογήσουμε και στην επόμενη ώρα θα πάρουμε την απόφασή μας, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, η πρόταση του πρωθυπουργού περιλαμβάνει την κατάργηση του ορίου ηλικίας για συμμετοχή των συμβασιούχων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Οι συνδικαλιστές απέφυγαν να πάρουν θέση για τη στάση που θα κρατήσουν σε σχέση με τις κινητοποιήσεις, ωστόσο οι περισσότεροι έκαναν λόγο για θετική εξέλιξη.

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπάθησαν να περάσουν την είσοδο του μεγάρου και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα κατατέθηκε η τροπολογία της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Προβλέπεται η υπογραφή νέων συμβάσεων υπό προϋποθέσεις. Η τροπολογία θα ψηφιστεί από την Βουλή την Τρίτη, με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη να υποστηρίζει ότι με την τροπολογία αυτή δεν  πρόκειται να χάσει κανένας συμβασιούχος στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

Η τροπολογία με τίτλο «Επανακαθορισμός του πλαισίου παροχής υπηρεσιών καθαριότητας των Ο.Τ.Α α΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών» εντάχθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και προβλέπει την υπογραφή νέων συμβάσεων για όσους εργάζονται ήδη ως συμβασιούχοι, υπό την προϋπόθεση ότι οι αρμόδιοι Δήμοι θα προχωρήσουν στις συμβάσεις και θα καλύψουν τις αναγκαίες πιστώσεις.

Απώτατο όριο για την έναρξη των νέων συμβάσεων είναι η 31η Μαρτίου 2018. Προβλέπεται επίσης ότι εντός Ιουλίου οι δήμοι θα υποβάλουν αιτήματα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας, ανάλογα με τις ανάγκες τους και τις οικονομικές δυνατότητές τους. Θα ακολουθήσει σχετικός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ όπου το όριο της ηλικίας θα αυξάνεται κατά πέντε έτη. Προβλέπεται ακόμη πρόσθετη μοριοδότηση για όσους υποψήφιους έχουν εργαστεί στο παρελθόν ως συμβασιούχοι στον τομέα της καθαριότητας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα