Συνάντηση Τσίπρα - ΠΟΕ ΟΤΑ: Καλό κλίμα και βελτιώσεις είδε ο Πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση με τον Πρωθυπουργό και στο τραπέζι κατατέθηκαν νέες προτάσεις, δήλωσε ο Νίκος Τράκας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών.

Εντός της επόμενης ώρας θα ληφθούν οι αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις κινητοποιήσεις, όπως είπε ο ίδιος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το αν οι προτάσεις ήταν προς τη θετική ή αρνητική κατεύθυνση.

Αισιόδοξος αλλά χωρίς να δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Νίκος Τράκας μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Τράκας βγαίνοντας είπε ότι έγινε μια καλή συνάντηση σε καλό κλίμα. «Εγιναν βελτιώσεις και θα τις συζητήσουμε στην εκτελεστική επιτροπή, και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι: «Κάναμε εναν αγώνα και δεν έχουμε τίποτα με κανέναν. Δεν είμαι μόνος μου θα αποφασίσει η εκτελεστική επιτροπή».

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμούν ότι η συνάντηση πήγε καλά και πως οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ θα αποφασίσουν αναστολή των κινητοποιήσεων.

Μεγάλη ένταση αυτή την ώρα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν την προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Επεισόδιο με άντρα μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου στις 9.45 το πρωί, λίγο πριν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την ΠΟΕ ΟΤΑ.

Ενα πανό προσπάθησε να ανοίξει έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ομάδα συμβασιούχων στους δήμους λίγα λεπτά πριν την συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΕ - ΟΤΑ με τον πρωθυπουργό. Άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού προσπάθησαν να τους σταματήσουν και να τους πάρουν το πανό και προκλήθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια.

Το ραντεβού γίνεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο θέμα των σκουπιδιών που έχουν πλημμυρίσει όλη την χώρα. Παρών στην συνάντηση θα είναι και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.


Στις 10 το πρωί η συνάντηση στο Μαξίμου - Δεν πάμε για καφέ, θέλουμε και πρόσθετες εγγυήσεις δηλώνει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Λύση δια χειρός πρωθυπουργού προσδοκάται να βρεθεί στο πρόβλημα των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα, στον απόηχο και του νέου αδιέξοδου που προκάλεσε η αδιάλλακτη θέση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, που αποκάλεσε τους εργαζόμενους... "μαϊντανούς". Οι δεκάδες χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών, που παραμένουν συσσωρευμένοι επί ημέρες στους δρόμους όλων των πόλεων της χώρας, ανάγκασαν τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει και να καλέσει σε συνάντηση τους εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα Τρίτη στις 10 το πρωί, όπου και αναμένεται να συζητηθούν προτάσεις για την άρση του αδιεξόδου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας τόνισε: «Με τον πρωθυπουργό έχουμε συναντηθεί σε πολύ δύσκολες εποχές στους δρόμους, θα καταλάβει την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ήταν άσχημο το κλίμα. Πιστεύω θα βρεθεί μία καλή λύση. Πριν από τρία χρόνια, με δικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί ότι αυτός ο νόμος Ραγκουση, όπου δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να πηγαίνουν σε ιδιωτικά συμφέροντα, θα τον καταργήσει».

Το  Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, καλεί τους εργαζομένους σε συζήτηση «προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες». Της παρέμβασης του πρωθυπουργού είχε προηγηθεί η άκαρπη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ- ΟΤΑ, όπου με το «καλημέρα» ο υπουργός αποκάλεσε τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση «μαϊντανούς» με αποτέλεσμα η συνάντηση να λήξει άδοξα.

«Δεν πάμε για καφέ στο Μαξίμου, περιμένουμε περισσότερες εγγυήσεις»

Τις προθέσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ σκιαγράφησε λίγο πριν τη συνάντηση με συνέντευξή του ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Γιάννης Τσούνης ο οποίος αν και χαρακτήρισε κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους της κυβέρνησης την πρόσκληση του πρωθυπουργού εντούτοις ξεκαθάρισε ότι «δεν πάμε να πιούμε καφέ, πάμε να διαπραγματευτούμε. Όταν καλυφθούμε για τους εργαζόμενους θα τα βρούμε».

Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ «εμείς ακόμα αναμένουμε περισσότερες εγγυήσεις».

Σχολιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο κ. Τσούνης σημείωσε ότι «η διάταξη που προτείνεται βελτιώνεται σε σχέση με το ηλικιακό όριο (σ.σ. από τα 45 έτη αυξήθηκε στα 50)».

Παρατήρησε, βέβαια, ότι κανείς δεν διασφαλίζει πως θα διεξαχθούν οι διαγωνισμοί αφού είναι απόφαση των δήμων.

Επέμεινα, ακόμα, ότι την πρόταση της ομοσπονδίας για μετατροπή σε αορίστου χρόνου όλων των συμβασιούχων με βασικό κριτήριο την εμπειρία αφενός δεν την έχει αντικρούσει κανείς και αφετέρου ότι χρειάζεται πολιτική βούληση για να υιοθετηθεί.

Ο κ. Τσούνης άφησε αιχμές και για τη στάση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών επισημαίνοντας ότι σε ανάλογες περιπτώσεις η Δικαιοσύνη δεν παρενέβη τόσο άμεσα.

«Να πούμε ξεκάθαρα ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρχαν κινητοποιήσεις δύο και τρεις μήνες, καλοκαίρι και στην Τρίπολη και στον Πύργο, εμείς επτά ημέρες» σχολίασε.

«Εμείς δεν είμαστε υπέρ της ταλαιπωρίας του κόσμου, έχουμε βοηθήσει πολύ σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά έχουμε κινητοποίηση, κινητοποίηση χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα δεν υπάρχει» τόνισε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα